Slovenija
1 ogledov

Novi minister zadnje upanje

Možnosti, da na deponiji Globoko nastane center za ravnanje z odpadki, sta zdaj Žurnal24 main
Ravnanje z odpadki. Kam bodo Trebanjci vozili smeti, še vedno ni jasno.

Ali bodo Trebanjci prišli do Centra za ravnanje z odpadki (Cero) Globoko, je odvisno predvsem od novega ministra za okolje in prostor Roka Žarnića, meni podžupan Jože Povšič. Kot izpostavlja, naj bi imela država v interesu le gradnjo centrov prvega reda, centri drugega reda, kamor bi se uvrstil tudi Cero Globoko, pa zaradi prevelikih stroškov ne pridejo več v poštev.

Nič več v igri

Prva možnost.
Pri projektu Cero Globoko bi moralo sprva sodelovati 19 občin. Tako bi prišli do centra prvega reda. A ta možnost zdaj ni več v igri, ker so od projekta odstopile notranjske občine, potem ko je v trebanjski politiki prišlo do zaostrovanja glede vsebine pogodbe.

Spisek občin
Ministrstvu smo poslali dopis, v katerem jih prosimo za pomoč, da pridemo do centra prvega reda po številu prebivalcev,” pove Povšič in doda: “Ustno so nam obljubili, da nam bodo poslali spisek občin, ki še nimajo urejenega ravnanja z odpadki, a ga še nismo prejeli.”

Druga možnost, da Trebanjci svoje deponije ne zaprejo, pa je sodelovanje z novomeškim Cerodom. Kot pojasni Povšič, bi ravnanje z odpadki potekalo na dveh lokacijah: v Brusnicah in Globokem.

“Iščemo različne možnosti, vse je še odprto,” razloži podžupan in še doda, da jim novi minister predstavlja zadnje upanje za rešitev teh razmer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.