Slovenija
6447 ogledov

Novi mobilni paketi: hit je souporaba

Izbiranje mobilnega telefona Profimedias
Pri mobilnih paketih ključna razlika količina podatkov in vključene količine v tujini. Nov hit je souporaba.

A1 je predstavil nove pakete, v katerih je bistveno povečal vključeno količino prenosa podatkov. Paketi imajo tako 20, 40, 60 in 100 gigabajtov prenosa podatkov.

 | Avtor: A1 A1
Ne bodo pa mogli naročniki novih paketov celotne količine uporabiti v gostovanju v EU, kot jo lahko obstoječi naročniki. V A1 pravijo, da bodo naročniki novih paketov kljub temu za isti denar v tujini lahko prenesli več podatkov kot jih imajo obstoječi.

Pri A1 povprečen uporabnik v paketih zadnje generacije na mesec prenese 3 GB podatkov, v paketih Orto za mlade pa več kot 4,5 gigabajta.  

Takšna je ponudba največjih treh operaterjev na vstopnem paketu.  


Pri Telekomu se cena paketa zniža za dva evra, če ima naročnik pri njih fiksne storitve in en evro za upokojence, pri Telemachu je cena za naročnike fiksnih storitev tri evre nižja. 

Nov hit je souporaba

V srednjem in višjem razredu se paketi razlikujejo predvsem po količini podatkov in dodatnih storitvah, to so klici in prenos podatkov v EU, klici iz Slovenije v EU, prenos podatkov in klici v drugih državah. Zelo popularne so SIM-kartice za souporabo, kjer lahko za doplačilo od 5 do 13 evrov enote iz paketa uporablja še en uporabnik. Pozor, pri A1 lahko klice v tujini (z izjemo EU) koristi le osnovni naročnik. Ob souporabi je cena na uporabnika tudi v najbolj razkošnih paketih od 11 do 20 evrov.  Razno 17.05.10 nokia, mobilni telefon, mobitel, mobilnik, foto: Sasa Despot Slovenija Imate star paket? Potem najbrž plačujete preveč

Pri A1 je dodatna SIM-kartica za souporabo do konca oktobra pet evrov, redna cena je 12 evrov. Pravijo, da je vsaka četrta ali peta stranka na SIM-kartici za souporabo. 


janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.