Slovenija
13761 ogledov

Imate star paket? Potem najbrž plačujete preveč

Razno 17.05.10 nokia, mobilni telefon, mobitel, mobilnik, foto: Sasa Despot Saša Despot
Uporabnik je na Facebook profilu A1 objavil fotografijo računa svoje stare tete. Njen račun za mobitel je neverjetnih 120 evrov!

"Razumemo, da stranka pri 80. letih ne more biti na tekočem s paketi. Kaj lahko naredimo, še preverjamo, zagotovo pa ta stranka ne bo plačala več, kot bi plačala, če bi imela najbolj primeren paket za svojo porabo," so povedali na A1. Naslednji dan so nam sporočili, da so gospe zamenjali paket in da bo imela za novi paket (zaradi tega izjemno visokega računa) celo leto brezplačno naročnino.

Paket, ki ga je imela doslej, je paket Zame S iz leta 2010, ki je bil eden prvih z vključenimi brezplačnimi klici v lastno omrežje. "Še vedno je za koga lahko zelo ugoden, saj je primerljiv aktualen paket z vključenimi klici, seveda tudi v druga omrežja, približno pet evrov na mesec dražji," pravijo na A1.

Stranka, ki plačuje več, kot meni, da je storitev vredna, bo odšla. Mi si tega ne želimo.

A1.

Visok račun praviloma le enkrat

"Ko je račun prvič višji, kot navadno, stranke praviloma takoj pokličejo in zadevo takoj rešimo. V tem konkretnem primeru je stranka doslej najbrž večinoma klicala v lastno omrežje, nato pa je spremenila vzorec porabe in račun je začel počasi naraščati," še pojasnjujejo na A1.

Do konca leta adijo še desetim paketom

"Paket zapremo, ko ima manj kot tisoč uporabnikov. Takrat uporabniku pošljemo SMS in pošto in mu ponudimo primerljiv paket, lahko izbere tudi drugega. Letos do konca avgusta smo zaprli deset paketov, do konca leta jih bomo še približno deset in verjetno bo med njimi tudi paket, ki ga ima ta stranka," pravijo na A1 in napovedujejo, da bodo v prihodnje zapirali tudi pakete, ki imajo več kot tisoč uporabnikov.

Telemach | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
Najstarejši paket iz leta 2009

Pri Telemachu je najstarejši paket, ki ga še ima kakšen njihov uporabnik, paket Brez, ki nima naročnine, minuta klicev, SMS in MMS pa stanejo 16 centov. Več kot pet let paketa pri Telemachu ni spremenilo 9741 uporabnikov. Kljub temu ima »več kot 85 odstotkov naročnikov Telemachovih mobilnih storitev enega izmed odličnih in ugodnih mobilnih paketov družine VEČ«.

Na Telemachu še pravijo, da stremijo h konstantnosti in enostavnosti, zato paketov VEČ, ki so jih ponudili septembra 2015, do danes niso ukinjali, čeprav so jih dopolnjevali, nazadnje letos, ko so izjemno povečali količino prenosa podatkov.

V Telekomu Slovenije so vse informacije, ki so nas zanimale, poslovna skrivnost.

Elektrika: stari paketi do dvakrat dražji

Stari paketi pa so lahko bistveno dražji od obstoječe ponudbe tudi na drugih področjih, denimo pri elektriki. Samo za ilustracijo: kdor pri Elektro Energiji (nekdanja hčerinska družba Elektra Ljubljana) še ni zamenjal paketa, plačuje po ceniku za Osnovno oskrbo. Tu je cena megavatne ure po enotni tarifi 65,83 evra, medtem ko je Gen-I na zadnji licitaciji Zveze potrošnikov Slovenije ponudil za 39,87 evra, kar je 40 odstotkov manj, nižja tarifa pa je celo skoraj pol cenejša.

slovenija 15.01.13, elektrika, cenejsa elektrika, kabli, foto: Anze Petkovsek Elektrika in plin Slovenija Akciji Zamenjaj in prihrani se je še mogoče pridružiti

Koliko uporabnikov še ni storilo ničesar in elektriko plačujejo po ceniku za osnovno oskrbo, Elektro Energija ne razkriva.

Komentarjev 12
  • ECKING 12:03 11.september 2017.

    A1 je totalno gnila druzba......simobil je naredil velik korak nazaj ko so se prodali A1...enako velja za AMIS............dodatna racunanja na poloznicah...vsak ki je pri A1 naj preveri racune ,ker dodajajo po 2 eur za uporabo A1 email racuna,kdor opazi in ...prikaži več jim sproci mu popravijo velika vecina pa stvar placa ,ker ne pogleda kaj vse je na poloznici!!!! IN TO POCENJO NACRTNO!!! Pa je to samo ena imed stvari ki jih sedaj pocnejo!!!!

  • Klementina8 15:19 09.september 2017.

    Sentjurcanka,govori zase.Jaz imam z njimi konstantne probleme,ni da ni.Internet,pocasen kot polz,da o tv napakah ne govorim. Pa se nemogoce jih je priklicat,ker imajo povecano stevilo klicev.Zakaj ze? Posljes mail,ne resijo problemov. Biti brez 15 programov in gledati popaceno sliko pa ...prikaži več ravni ni ok.Poloznice pa prihajajo in prihajajo in na misel jim ne pride,da bi odbili delez,ko sem brez programov ali crkne net.Pa zivim v centru mesta.Obracajo pa milijarde.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 15:19 09.september 2017.

    In to je državna firma TELEKOM mar jih ni nič sram!! Odirajo ljudio,da si potem tisti na vrhu delijo ogromne dobičke!! Delavca,ki je starki izdal takšen paket nemudoma odpustiti saj je sramota od človeka,ki bi okradel bilo koga za provizijo!!