Slovenija
3 ogledov

Novi načrti za prazne lokale

Tudi Franc Kangler, župan MOM, priznava, da ga prazni lokali motijo. Obljublja, Žurnal24 main
Prazni lokali tudi za potrebe univerzijade in EPK, nekaj pa bi jih celo prodali.

Kar 24 zaprtih občinskih lokalov v strogem središču mesta je vse bolj motečih za meščane. Potem ko so na Mestni občini Maribor (MOM) še prejšnji teden obljubili, da bo prva dražba za oddajo praznih lokalov najpozneje maja, so si očitno premislili.

Ne moremo točno napovedati, kdaj in katere lokale bomo v kratkem oddali. Morda se bodo nekatere prazne lokacije izvzele tudi za potrebe Evropske prestolnice kulture 2012, zimske univerzijade 2013 ali na splošno za potrebe MOM,” je pojasnila Tatjana Štelcer iz MOM, kjer so dodali, da je možno, da bi se lahko odločili tudi za odprodajo kakšnega prostora.

Najnižja najemnina je 30 evrov
Kot smo že poročali, se v občinski proračun na leto steka okoli 1,3 milijona evrov od najemnin. Najnižja znaša nekaj več kot 30 evrov, in sicer za sedem kvadratnih metrov velik prostor na Krekovi ulici, najdražjega pa oddajajo na Ulici 10. oktobra, kjer dobijo za 824 kvadratnih metrov nekaj manj kot sedem tisoč evrov na mesec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.