Slovenija
27 ogledov

Novi obrazi med jedci

Iz ljubljanske izdaje Žurnala24: Z razpisom iščejo nove inšpektorje, ki bodo preverjali gostince.
Jedilniki na spletu
Pravila. Po novem morajo biti jedilniki ponudnikov študentske prehrane objavljeni na spletni strani o študentski prehrani. “Vendar je še veliko ponudnikov, ki se tega ne držijo,” pravi Miškovič.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani išče vsaj deset novih inšpektorjev za prehrano. Ti bodo, tako kot do zdaj, opravljali inšpekcijske preglede pri ponudnikih subvencionirane študentske prehrane in komisiji za prehrano sporočali morebitne nepravilnosti. “Ponudniki največkrat niso preverjali dokumentov študentov in objavljali svojih jedilnikov na spletni strani Bonapetit,” je o najpogostejših kršitvah povedal Nik Miškovič, predsednik komisije.

Deset pregledov na mesec
Vsak inšpektor bo na mesec opravil vsaj deset pregledov na območju Ljubljane, Dolenjske in Gorenjske. Za vsakega bo plačan 6,25 evra, vrnili pa mu bodo tudi razliko med celotnim zneskom obroka in subvencijo države, je dejal Miškovič.

Svoje delo lahko opravljajo eno leto, komisija za prehrano pa bo na podlagi njihovih zapisnikov določila ali predlagala ukrepe. Ti so lahko pisni opomin, prepoved izvajanja študentske prehrane za določen čas ali odpoved pogodbe. O zadnjem odloča ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Kot so povedali pri enem izmed ponudnikov študentske prehrane, so jih inšpektorji obiskali že večkrat, povprečno pa pridejo enkrat do dvakrat na mesec. “Z novim sistemom plačevanja obrokov je nepravilnosti manj. Prej je lahko kdorkoli jedel na bon,” so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.