Slovenija
9911 ogledov

Imamo 38 novih primerov, več oseb je hospitaliziranih

Covid-19 Profimedia
Skupaj imamo v Sloveniji potrjenih 1059 okužb z novim koronavirusom.

Po najnovejših podatkih, ki jih je na Facebooku objavil predsednik vlade Janez Janša, imamo v Sloveniji skupaj 1059 potrjenih primerov okužb z novim virusom SARS-CoV-2. V ponedeljek, 6. aprila, do polnoči so potrdili 38 novih primerov. 

Po teh podatkih se je število hospitaliziranih zaradi covid-19 na ta dan povečalo za šest oseb, pri čemer je bila na oddelku za intenzivno nego ena oseba manj kot dan poprej. 

Miroslav Petrovec Koronavirus Zdravje Miroslav Petrovec pojasnjuje najnovejša dognanja o koronavirusu

"Naši ukrepi učinkujejo. Število težjih bolnikov se ne povečuje. Število bolnikov na intenzivni negi ne presega številke 30. Trudimo se, da bi ta trend zadržali tudi čez velikonočne praznike oziroma, da bi začel čim prej upadati."

Jelko Kacin

Novi koronavirus se je trdno ustalil kot ključni dejavnik, ki vpliva na naše življenje po vsem svetu," je na tiskovni konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. "Ukrepi proti virusu niso povsod enaki. Medtem ko na Japonskem uvajajo izredne razmere in v ZDA pričakujejo, da bo teden, ki je pred nami, najhujši, v Južni Koreji beležijo najnižje število novih okužb od pričetka epidemije. Na Kitajskem danes prvič zaradi covid-19 ni umrl nihče."

"Naj bo velika noč nov začetek, začetek vrnitve zdravja v deželo."

Jelko Kacin

Dodal je, da nekatere evropske države že napovedujejo postopno vračanje življenja v normalne tirnice. "Gre za države, kot sta Danska in Avstrija, ki sta ukrepe sprejeli pravočasno," je na tiskovki povedal Kacin. "Ukrepi so bili strogi, ljudje so se jih držali. Tako jim je uspelo, da so obrnili krivuljo rasti okužb navzdol."

bolečine, trebuh Raziskava Zdravje Novo o covid-19: Tudi to je lahko prvi znak bolezni

Opozorilo pred veliko nočjo

V Slovenijo je prišel novi koronavirus po besedah Kacina nekoliko kasneje kot v druge evropske države. "Naša krivulja je na tisti občutljivi meji, ko bi se lahko obrnila navzgor ali navzdol," je opozoril Kacin. "Ukrepov se držimo, pomembno je, da se jih držimo tudi v času velike noči. Naj bo velika noč nov začetek, začetek vrnitve zdravja v deželo. Držimo se ukrepov, da bomo lahko naredili načrt za postopno sproščanje ukrepov."

koronavirus proizvodnja Slovenija Zmeda: kdo bo dobil 200 evrov neto in kdaj

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Ender3 13:47 07.april 2020.

    Demagogija in zavajanje z številkami. Glavno,da so tapravi na vrhu!??😎

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 12:58 07.april 2020.

    Pandemija po meri. Vlada je končno z zamenjavami strokovnih oseb, na vseh področjih našla po meri zaupanja vredne, ki govorijo, kar vlada želi.