Slovenija
27562 ogledov

Novi podatki: Konec dobrih novic, trend se je obrnil

Covid-19 Epa
Tudi v torek je bilo potrjenih več okužb kot pred enim tednom

Ob 5.686 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 1.227 novih okužb z virusom sars-cov-2. 

14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev znaša 539, kar Slovenijo na evropskem zemljevidu ECDC uvršča med temno rdeče države. 14-dnevna incidenca bi morala pasti pod 500, da bi se Slovenija obarvala "le" rdeče. Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb je 781.

V primerjavi s prejšnjim torkom, ko je bilo potrjenih 1.208 novih okužb, jih je bilo tokrat za dva odstotka več.

Epidemija je v prejšnjem tednu upadala, včeraj in danes pa smo spet zabeležili rahel porast v primerjavi s tednom pred tem. Institut Jožef Stefan napoveduje, da bo novo prognozo širjenja virusa v Sloveniji, ki kaže bodisi na stagnacijo ali novo rast epidemije, pripravil danes. 

"Smo v obdobju, ko tekmuje vpliv cepljenja in prebolevanja, kar zmanjšuje okuževanje, z vplivom vremena ob prehajanju v hladnejši letni čas, kar povečuje okuževanje," na Facebooku pojasnjuje Matjaž Leskovar, ki za IJS pripravlja prognozo. "Epidemija se ne more odločiti, ali bi šla gor ali dol. Dokler se ne bo odločno prevesilo v eno smer, bomo bolj ali manj stagnirali, z obdobji padanja in rasti. To je pričakovan potek v takšnem obdobju, ki je odvisen od našega obnašanja."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • bobubob 16:23 14.oktober 2021.

    'Epidemija se ne more odločiti...' ...Epidemija vsaj mutira, stroka pa še vedno ostaja pri istem - cepljenje,cepljenje... Vsak dan več 'cepljenih', dogajanje pa nespremenjeno. IJS, zaključek? Da je v NS SDH še nekaj prostih mest?

  • Tamela_Zielinski 16:11 13.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 13:24 13.oktober 2021.

    Trend se je obrnil. Kdo bi si mislil? To je bilo pa zadnje, kar bi človek pričakoval pri slovenski zdravstveni stroki in vladi, ki slovi po hitrih in učinkovitvih rešitvah. Saj razumem obupane klice teh, ki pozivajo k cepljenju s ...prikaži več takimi podatki, za katere pa ne verjamem, da so resnični.