Slovenija
16156 ogledov

Novi podatki: lahko bi bilo slabše

Covid-19, UKC Maribor
1/2
UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Včeraj so s 5259 PCR testi potrdili 1596 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 30,3-odstoten. S hitrimi testi so potrdili še 449 okužb, delež pozitivnih je bil 4,7-odstoten.

V primerjavi s prejšnjim četrtkom se je število novih potrjenih primerov zvišalo za 15 odstotkov, a je treba ob tem poudariti, da je bilo včeraj opravljenih skoraj 1200 testov (29 odstotkov) več, daj je bilo prejšnji četrtek silvestrovo.

Bolj zaskrbljujoč podatek je, da delajo prostor v bolnišnicah le umrli. Včeraj je bilo sprejetih 95 pacientov s covidom, odpuščenih pa le 84. Se je pa sprostilo nekaj postelj, ker je 19 pacientov umrlo. Ob tem je treba poudariti, da je bilo prejšnji četrtek v bolnišnice sprejetih kar 124 pacientov s covidom, čeprav je bilo silvestrovo. 

Na intenzivno nego je bilo včeraj sprejetih 17 pacientov, petnajst je bilo odpuščenih, trije so umrli.

Prejšnji četrtek je umrlo 32 ljudi s covidom-19, včeraj skupaj 23. 

Več sledi.

 

 

 

Komentarjev 11
  • Avatar MS
    MS 11:10 08.januar 2021.

    3) Prenašanje nalezljivih bolezni Kazenski zakonik RS 177. člen (1) Kdor se ne ravna po odredbah, s katerimi pristojni organ odredi ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh in s tem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi, se ...prikaži večse kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. (4) Če ima dejanje za posledico smrt ene ali več oseb, se storilec kaznuje z zaporom do osmih let Žal ta vlada tega zakonskega doloćila ne uporablja v praksi!

  • Avatar MS
    MS 11:07 08.januar 2021.

    2) Edini ukrep ki bi ustavil pandemijo je: Prisilna 3 mesečna karantena na Povšetovi ali Dobu za vsakega kršitelja kateregakoli od ukrepov! Res da je ukrep rigorozen a iz izkušenj je razvidno da covid-kretene nič ne ustavi razen pendrek! Nasvetom ...prikaži več stroke in moledovanju vlade se arogantno smejejo in z neupoštevanjem ukrepov brezčutno prenašajo okužbe! Ljudje umirajo! DOST JE!

  • Avatar MS
    MS 11:06 08.januar 2021.

    1) Če držiš distanco prenos ni mogoč! Če nosiš masko drugega ne moreš okužiti! Če razkužuješ in redno umivaš roke ščitiš sebe in druge pred okužbo! Če se ljudje ne zbirajo nezaščiteni in v večjih skupina prenos ni mogoč! In ...prikaži večn če bi vsi te ukrepe dosledno sprovajali kmalu nebi bilo več prenosa okužb! A žal so med nami kreteni ki ukrepov ne upoštevajo! Tako preprosto je to!