Slovenija
31880 ogledov

Novi podatki o Sloveniji: Še štiri smrtne žrtve covid-19

Koronavirus
1/3
Profimedia koronavirus COVID-19 SARS-CoV-2 virus izdelovanje mask
Včeraj sta umrli dve osebi, danes pa še dve.

"Zbudili smo se v nov dan in spet smo izgubili enega izmed nas," je na tiskovni konferenci ob 11. uri povedal govornik vlade Jelko Kacin. "Na Golniku je včeraj pozno popoldan umrl starejši gospod."

Po besedah Kacina je bil starejši moški v slabšem zdravstvenem stanju, pri čemer je bil novi koronavirus covid-19 za njega usoden. 

"Ne potrebujemo novih potrditev, v kako resni situaciji smo in kako moramo biti previdni," je poudaril Kacin.

Okoli 12. ure je podatke dopolnil: "Žal so podatki, ki sem jih navedel prej, nepopolni. Včeraj smo izgubili dve osebi, žal pa danes do tega trenutka še dve."

V Sloveniji imamo tako po zadnjih podatkih 15 smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa covid-19.

Dobra vest je, da so v ponedeljek iz bolnišnice odpustili šest ljudi, ki so bolezen preboleli.

Potrjenih 802 potrjenih primerov

"Doslej smo v Sloveniji testirali 22.474 oseb, samo včeraj 1125," je še pojasnil Kacin, ki je navedel podatke do polnoči 30. marca. Včeraj je bilo na novo potrjenih primerov 46 oseb, skupaj je v Sloveniji 802 potrjenih primerov okužb.

podatki o okužbi covid koronavirus | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Vrsta ljudi Zdravje Takšno je trenutno stanje okuženih po občinah korona virus Slovenija Zdravje Takšni so najnovejši podatki o okuženih pri nas

Obenem je upokojence ponovno pozval, naj preložijo dvig pokojnin ter se izogibajo zaprtih prostorov. "Nič ne boste izgubili, denar je na varnem," je dejal Kacin.

RTV SLO je zjutraj poročal o desetih novih primerih okužb v Domu starejših Ljutomer, ki je očitno postal novo žarišče koronavirusa. 

Dom za ostarele Koronavirus Slovenija Novo žarišče okužb v domu starejših v Ljutomeru

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • travis 01:04 02.april 2020.

    The spiritual journey is the unlearning of fear and the acceptance of love.

  • travis 01:04 02.april 2020.

    kako srečni smo slovenci narod samih pametnjakovičev vsi vse vejo in se povzdigujejo nad vsemi, sami strokovnjaki kar med povprečnim prebivalstvom....tako pozitivni da pokritizirajo in popluvajo vse po vrsti....strategije in zarote za vsakim voglom .... ampak nobenih prostovoljcev strokovnjakov in ...prikaži večn pametnjakovičev, ki bi šli pomagat okuženim

  • damir55 16:06 31.marec 2020.

    Ne nabijajte eni. Zaradi samoizolacije niti slučajno ne bomo prišli na cifro 160. Poleg tega ne bo nikjer javno zavedeno kakšni so oz. bodo dejanski vzroki smrti. V isto kanto se zdaj meče tako smrti zaradi korone, gripe in ostalih ...prikaži večh vzrokov pri okuženih z korono in gripo. Še statistika v vednost...lani je bilo smrti od gripe 2,6 miljona po celem svetu, zdaj jih je komaj 40.000 (in se bo počasi povsod umirilo, tako kot pri kitajcih. ) Pa je vse laufalo brez izolacij in restrikcij, a ni zanimivo.