Slovenija
22062 ogledov

Novi podatki: Številke so precej višje kot včeraj

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Dosegamo pogoje za prehod v oranžno fazo, o čemer bo popoldan odločala vlada.

Ob 5.061 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 880 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež pozitivnih je znašal 17,4 odstotka. 

Poleg tega je bilo opravljenih tudi 39.443 hitrih testov in odkritih 559 ali 1,4 odstotka okužb.

Skupaj je bilo tako potrjenih 1.439 novih okužb, kar je precej več kot včeraj, ko so potrdili 357 novih okužb. A v ponedeljek je bil praznik, v torek pa opravljenih bistveno več testov.

V primerjavi s prejšnjim torkom, ko je bilo odkritih 1562 pozitivnih testov, je številka tokrat nekoliko nižja. 

V bolnišnicah je zaradi covid-19 hospitaliziranih 864 bolnikov, od tega jih je 160 na oddelkih za intenzivno neo. Zaradi covid-19 je včeraj umrlo 13 oseb. 

Semafor sproščanja ukrepov predvideva, da je za vstop v oranžno fazo potrebno, da je povprečno število dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh manjše od 1000, prav tako mora biti manjše od tisoč število hospitaliziranih oseb.

Covid-19 v Sloveniji projekcija Slovenija Če ostane tako, se bomo na ta dan že lahko znebili policijske ure

Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb znaša okoli 830, kar pomeni, da dosegamo prvi kriterij, drugega smo že v preteklih dneh.


Semafor | Avtor: STA STA

O morebitnem prehodu v oranžno fazo ter s tem povezanimi ukrepi bo vlada odločala danes popoldne na Brdu pri Kranju

Nevarnost nove angleške različice

A slovenski epidemiolog Andrej Trampuž, ki dela v Nemčiji, svari pred prehitrim sproščanjem ukrepov. Opozarja pred širjenjem novih različic virusa, ki se izjemno hitro širijo. "Upam, da bodo tudi v Sloveniji ukrepi poostreni, ker se bodo te različice hitro razširile," je včeraj zvečer povedal za Odmeve na TV SLO.

Covid-19 v Sloveniji Covid-19 Slovenija Slovenski epidemiolog: Politiki zavajajo, ukrepe bi bilo treba zaostriti testiranje covid-19 koronavirus hitri testi Nemška epidemiologinja Svet "Tekma je izgubljena, virus je prešel na raketni pogon"

Politiki dajejo ljudem po njegovih besedah lažna upanja, da so padajoče številke že zadosten razlog za sproščanje ukrepov. "Nasprotno, čaka nas nekaj trdih tednov. Prej kot bomo odkrito to povedali, boljše bo," je poudaril Trampuž. "Nemčija kljub temu da ima petkrat manj okužb kot Slovenija, še poostruje ukrepe." Več o tem preberite v prispevku Slovenski epidemiolog: Politiki zavajajo, ukrepe bi bilo treba zaostriti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:54 10.februar 2021.

    Počasi bi bil že čas, da se neha z nami manipulirati na podlagi lažnih številk!

  • Kirka 14:50 10.februar 2021.

    Še to napišite, koliko je bilo lažno pozitivnih, pa smo v zelenem.

  • Avatar MS
    MS 14:46 10.februar 2021.

    Razkuževanje, umivanje rok, nošenje mask, držanje distanc, cepljenje = receptura za konec pandemije! Vse ostalo je p..... dim!