Slovenija
13326 ogledov

Novi šef NPU dvomi v delo prejšnje oblasti, zato je odredil tole ...

Novice: Novi šef NPU dvomi v delo prejšnje oblasti, zato je odredil tole - Policija
1/2
Anže Petkovšek
Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je odredil nadzor nad delom Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na področjih odkrivanja in preiskovanja kriminalitete ter organizacijskih zadev. Odreditev nadzora so pri Generalni policijski upravi (GPU) potrdili tudi za STA.

Lindav je nadzor odredil zaradi ugotavljanja morebitnih pomanjkljivosti in napak pri organiziranju dela, upoštevanju usmeritev in strokovnih standardov. "Nadzor je odrejen zaradi ugotavljanja morebitnih pomanjkljivosti in napak pri organiziranju dela, upoštevanju usmeritev in strokovnih standardov," so na Generalni policijski upravi zapisali za STA.

Tatjana Bobnar Boštjan Lindav | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve Ministrstvo za notranje zadeve
To sicer ni prvi nadzor v NPU, v preteklosti so nadzore že izvedli pri direktoratu za policijo in druge varnostne naloge ter v službi generalnega direktorja policije.

Nekdanji notranji minister Aleš Hojs je zahteval nadzor nad preteklimi preiskavami NPU. Inšpektorat za notranje zadeve pa je preverjal, ali se s tajnimi podatki na NPU ravna pravilno, zakonito in kot je treba.

Komentarjev 23
  • franc67 13:47 10.junij 2022.

    Hojs je bil zato najslabši

  • franc67 13:46 10.junij 2022.

    Ko je Hojz ukazal nadzor na Na NPU ste naredili cel pogrom nad Hojsom.Sedaj je pa to čisto prav in normalno pripnite še mu medaljo seveda pa tudi Golobu.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:52 08.junij 2022.

    Pri Hojsu je bilo vse po predpisih. Nadzor je izvajala njegova mama.