Slovenija
18 ogledov

Novi trend: krožišča

Izvajalci del v Mlinski ulici so pohiteli. Krožišče je odprto od 14. junija. (Fo Žurnal24 main
Posodobitev. Namesto starih dotrajanih semaforjev montažno krožišče.

 Novo krožišče v Mlinski ulici je odprto od prejšnjega tedna, medtem ko so se dela v Dogošah zavlekla.

Petkrako avgusta
"Vzrok za zamik del sta bila dolga zima in usklajevanje z upravljalci komunalnih in energetskih vodov. Dela na petkrakem krožišču v Dogošah zdaj potekajo v skladu s terminskim načrtom in bodo končana do avgusta," je zamujanje pojasnila Tatjana Štelcer iz Mestne občine Maribor.

588 tisoč evrov so stala gradbena dela pri preureditvi križišča v krožišče v Mlinski ulici.

Da so krožišča vedno bolj priljubljena prometna ureditev, ki se jo poslužujejo v mariborski občini, priča tudi postavitev takšnega začasnega rondoja v Ljubljanski ulici. Naj spomnimo, da so tam pred kratkim zaradi okvare 30 let starih semaforjev, ki se jih ne da več popraviti, čez noč postavili krožišče.

Ko so preverili možnosti umestitve montažnega krožišča znotraj obstoječih robnikov ceste, so se odločili, da bi bilo montažno krožišče ob upoštevanju vseh prometno-varnostnih meril smiselno in upravičeno, so povedali na občini, kjer so se za pomoč obrnili tudi na fakulteto za gradbeništvo.

Še vedno pa je delujoče improvizirano montažno krožišče na Titovi cesti, ki je bilo postavljeno lani septembra ob evropskem tednu mobilnosti. Kot pojasnjujejo na občini, so takšno ureditev obdržali, saj se je pokazala za dobro rešitev prometnih konic.

Namesto avgusta že julija
Cestno podjetje Maribor (CPM), ki je izvajalec del na krožišču v Mlinski ulici, je pohitelo pri gradnji nove prometne ureditve. "Končna dela, kot so pločnik in fini asfalt, bomo zaključili nekje sredi julija in ne konec avgusta, kot je bilo to sprva predvideno s pogodbo," so pojasnili na CPM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.