Slovenija
59 ogledov

Novi vodja Onkološkega inštituta je Viljem Kovač

ljubljana 01.04.08 Onkoloski institut, napis tabla, moski, Ljubljana; foto:Sasa Saša Despot
Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je na današnji seji soglasno imenoval Viljema Kovača za strokovnega direktorja inštituta.

Člani sveta so program Viljema Kovača pohvalili kot kakovosten in zelo dodelan. Kovač je v svoji predstavitvi med drugim povedal, da je osrednje vprašanje in cilj njegovega programa, kako zmanjšati breme raka v Sloveniji in kako pomagati bolniku. Poudaril je, da so na inštitutu izjemni zdravniki, tudi mednarodno priznani. Njihove sile bo po njegovih navedbah treba usmeriti v sinergijsko delovanje.

Glede nesoglasij med zaposlenimi na inštitutu, zaradi katerih so v zadnjem času društva bolnikov pisala tudi dopise politiki, pa je Kovač dejal, da je normalno, da imamo ljudje različna mnenja, pomembno pa je, da se konflikti konstruktivno rešujejo. Kakšnih večjih sprememb na inštitutu ne napoveduje, pač pa želi sistem nadgrajevati.

Izpostavil je tudi potrebo po tem, da se v Sloveniji ločijo dela na področju onkologije, katere storitve bodo opravljali na primarni in sekundarni ravni in katere v inštitutu kot terciarnem centru. Če se bodo določila ta pravila, se bo lahko inštitut razbremenilo.

Kovač je sicer na inštitutu zaposlen od leta 1986, je tudi docent na medicinski fakulteti v Ljubljani. Med drugim je bil v preteklosti vodja zdravstvene službe v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine Kamnik.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:42 02.november 2015.

    Če pa on ne bo dost dobr pol pa najboljš da se kr Breclja postav. Bo vse omare odprl pa vse okostnjake odstranil.

  • Lavdan 19:23 02.november 2015.

    Bo moral biti dober, če ne bo imel Breclja za vratom.