Slovenija
4328 ogledov

Novih 13 lokacij, kjer bo treba parkiranje plačati

Parkomat
1/3
Anže Petkovšek
V Ljubljani na trinajstih lokacijah postavljajo 70 novih parkomatov.

"Na več lokacijah po Ljubljani smo začeli izvajati dela za vgradnjo 70 novih parkomatov in njihovo implementacijo v sistem. Sočasno urejamo tudi talno in vertikalno prometno signalizacijo. Postavitev nove opreme bomo predvidoma končali do konca julija, avgusta letos pa bodo parkomati že začeli delovati," so objavili na spletni stran mestne občine.

"Februarja 2021 je v veljavo stopil spremenjen in dopolnjen Odlok o urejanju prometa v MOL (Uradni list RS, št. 16/21 z dne 5. 2. 2021), ki med drugim na novo določa parkirna območja. Marca 2021 je bila na seji Mestnega sveta MOL sprejeta Odredba o spremembah in dopolnitvah Odredbe o določitvi javnih parkirnih površin, kjer se plačuje parkirnina. Zaradi tega je potrebna namestitev parkomatov na nekaterih površinah, kjer jih pred tem ni bilo," so pojasnili.

Lokacije, kjer bomo namestili nove parkomate, so:

1. Vodnikova cesta (odsek med ulico Na jami in Rašiško ulico)

2. Območje Koseškega bajerja (ulica Draga, Žabja ulica)

3. Pod hribom (parkirna mesta v bližini križišča s Šišensko cesto)

4. Ob dolenjski železnici

5. Leskovškova ulica (slepi krak pri trampolin parku)

6. Letališka cesta od BTC do obvoznice (dve parkirni niši)

7. Zelena jama (Bernekerjeva ulica, Pohlinova ulica, Bezenškova ulica, Zvezna ulica, Pokopališka ulica, Perčeva ulica, Poljedelska ulica)

8. Ulica Carla Benza (Kopališče Kodeljevo)

9. Kodeljevo (Kosovelova ulica, Ulica Jana Husa, Ulica Goce Delčeva, Gortanova ulica, Puterlejeva ulica, Menardova ulica, podrejeni krak Povšetove ulice)

10. Murgle (Pod topoli, Pod hrasti, Pod vrbami, Pod bresti, Pod jeseni, Pod kostanji, Pod akacijami, Pod gabri, Pod lipami, Pod jelšami, Pod brezami; za ulici V Murglah in Pod bukvami so mikrolokacije še v usklajevanju, saj so tam predvidene preureditve prostora)

11. Cesta 30. avgusta (ZD Polje)

12. Ulica Metoda Mikuža

13. Šuštarjevo nabrežje

Pozor, znaka ne bo na vsaki ulici

V Zeleni jami, na ulicah v Kodeljevem in Murglah bodo vzpostavili območje parkiranja. Prometni znaki so postavljeni samo na vstopnih in izstopnih točkah, vsa zarisana parkirna mesta znotraj območja pa so plačljiva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • kapibara1 09:53 14.julij 2021.

    Sam brez panike. Povsod na morju plačujemo, povsod na Gorenseke, Dolenskem etecera POVSOD po SLO plačujemo parkirnino.

  • lada 12:04 13.julij 2021.

    lublana = bulana; moćvirniki + zoki-spoki = sara ofce - kjer prideš v Sloveniji z avtom iz usrane lublane plačaj na licu mesta in to z gotovino al pa šus u bućo komunistićko - drek !