Slovenija
49457 ogledov

Novo glede turističnih bonov

hotel recepcija receptorka receptor Profimedia
Turistični boni so med Slovenci in Slovenkami očitno dobro zaživeli.

V prvih desetih dneh je bilo unovčenih že več kot 32.000 bonov v skupni vrednosti 4,2 milijona evrov, so sporočili iz Finančne uprave RS. Od tega je bilo 10.000 bonov unovčenih v enem samem dnevu.

Država je na podlagi tretjega paketa protikoronskih ukrepov mladoletnim razdelila bone v vrednosti 50 evrov, odraslim pa v vrednosti 200 evrov. Koristiti jih je mogoče za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje.

Do danes porabili že 4,2 milijona evrov

Skupaj je država razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih je mogoče koristiti od 19. junija do najpozneje 31. decembra. Že prvi konec tedna je bilo unovčenih 3394 bonov v skupni vrednosti 424.000 evrov. Do danes popoldne se je ta številka povzpela na 32.305 bonov v skupni vrednosti 4,2 milijona evrov.

Boni so izdani samo v elektronski obliki, in sicer so evidentirani kot dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave RS (Furs) eDavki. Koristiti jih je mogoče v več delih in so prenosljivi med ožjimi družinskimi člani, porabo pa lahko vsak sam spremlja v mobilni aplikaciji eDavki.

Slovensko morje Novo Popotnik Tu smo do zdaj unovčili največ bonov

Ponudnikom Furs nakaže denar

Bon se unovči tako, da upravičenec ob prijavi v izbrani namestitvi ponudnika storitev obvesti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Na dan odhoda mu nato ponudnik storitve izda račun, pri čemer upravičenec za tisti del storitve, ki se lahko plača z bonom, unovči bon, preostanek pa doplača z drugimi plačilnimi sredstvi.

Za povračilo sredstev v višini unovčenih bonov ponudnikom storitev skrbi Furs. Za bone, unovčene od 1. do 15. dne v mesecu, jim izplača denar do zadnjega dne v mesecu, za bone, unovčene od 16. do zadnjega dne v mesecu, pa do 15. dne v naslednjem mesecu.

Trnovo ob Soči Slovenija Bodite pozorni pri izpolnjevanju obrazcev za turistične bone

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • zdravko3 10:15 02.julij 2020.

    Ja kaj ko pa je povsod vse zasedeno, oz. rezervirano.Grem na agencijo,želim it npr. na obalo in vse je zasedeno do 25.9. Brez veze tej boni. Seveda če pa polovico svojih kapacitet čuvajo za tujce. Ni prav. Treba je razširiti ...prikaži večti št. Ponudnikov.

  • Avatar Morrijessa
    Morrijessa 00:56 30.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m