Slovenija
72544 ogledov

Novo glede začetka novega šolskega leta: Pozor vsi, ki še greste na Hrvaško

Dijaki
1/2
Pixell
Pristojni zanikajo govorice o načrtovanju zaprtja hrvaške meje pred začetkom šolskega leta.

Ob govoricah, da naj bi Slovenija 14 dni pred začetkom šolskega leta načrtovala zaprtje meje z južno sosedo in s tem omejila širjenje novega koronavirusa, sta tako slovenska kot hrvaška stran danes pojasnili, da novih ukrepov na meji ne predvidevata. Na ministrstvu za izobraževanje poudarjajo, da bo delo v šolah sledilo epidemiološki sliki.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 na ministrstvu za zdravje Bojana Beović je na današnji novinarski konferenci o aktualni epidemiološki situaciji zanikala, da bi se svetovalna skupina, ki jo vodi, pogovarjala o zaprtju meje s Hrvaško 14 dni pred začetkom novega šolskega leta, s čimer bi preprečili širjenje okužbe v šolah. Je pa dejala, da svetuje vsem, ki imajo šoloobvezne otroke, naj v tem obdobju ostanejo doma.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so za STA pojasnili, da bosta organizacija ter delo otrok in mladostnikov v prihodnjem šolskem letu morala slediti epidemiološki sliki. "Pripravljenih je več modelov za organizacijo in izvajanje pouka. Po katerem bo ta potekal, bo odvisno od epidemiološke slike v drugi polovici avgusta letos. Vsi pa si želimo, da bi ta bila takšna, da bi lahko otroci in mladostniki pouk obiskovali v šoli," so zapisali.

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je po današnjem obisku hrvaškega kolega Gordana Grlića Radmana povedal, da o dodatnih ukrepih zaradi šole nista govorila. Po Logarjevih besedah ima Slovenija izdelan postopek odločanja glede režima na meji, ki ga bodo usklajevali glede na epidemiološko sliko.

Tudi iz hrvaškega štaba civilne zaščite so sporočili, da zdaj o takšnih ukrepih ne razmišljajo, nove pa bodo sprejemali ob stalnem spremljanju epidemioloških razmer.

 
Komentarjev 7
 • Avatar praufo
  praufo 13:27 29.julij 2020.

  oblast se bo definitivno spravila na lasten narod, kot to počne že 30 let ... slovenčki so navajeni komunajzerskih metod , seveda bodo pa izjeme, kot vedno ... zakaj bi sploh zapiral mejo, bedarija, po prestopu hrvaške meje boš dobil ...prikaži več odlok o karanteni ... simpl

 • alen009 08:22 29.julij 2020.

  Ma kakšna Hrvaška dej no.

 • pravičnik77 07:46 29.julij 2020.

  in kaj je novega?