Slovenija
34651 ogledov

Novo o tragični nesreči na Vrhniki: Policija je sporočila, da ...

Eksplozija na Vrhniki Žurnal24 (bralka)
"Preiskava tako obsežnih in kompleksnih nesreč lahko traja dlje časa," so povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Kriminalisti so danes popoldne zaključili ogled kraja petkove nesreče v podjetju Hamex na Vrhniki - v kateri je ena oseba umrla, dve pa sta huje poškodovani - ter nadaljujejo analizo podatkov in ugotavljanje okoliščin za razjasnitev vzroka nesreče, so povedali na policiji.

Eksplozija na Vrhniki Slovenija Novo glede eksplozije na Vrhniki: Ena oseba umrla, dve huje ranjeni

"Kriminalisti so ogled kraja eksplozije danes v popoldanskih urah zaključili, vendar nadaljujejo z zbiranjem obvestil, analizo podatkov in ugotavljanjem dodatnih okoliščin za razjasnitev vzroka nesreče. Preiskava tako obsežnih in kompleksnih nesreč lahko traja dlje časa," so povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Eksplozija na Vrhniki Slovenija Na Vrhniki odjeknili dve eksploziji, nad mestom gost, bel dim

V podjetju, ki proizvaja pirotehnične izdelke, je v petek ob okoli 11.30 prišlo do eksplozije v proizvodnih prostorih, požar se je nato razširil tudi na skladišče. Posredovali so gasilci, ki so požar pogasili, na kraju je ostala požarna straža. Kot je danes za Radio Slovenija povedal poveljnik Gasilske zveze Vrhnika Benjamin Svenšek so gasilci, ki so nadzorovali območje, že sinoči končali delo.

Eksplozija na Vrhniki Slovenija Slovenija Novo glede nesreče na Vrhniki. Znano, kako hudo sta poškodovana dva delavca.

V nesreči je en delavec umrl, dva sta utrpela hude poškodbe in se zdravita v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana. Oba sta močno opečena po koži in dihalih, eden je poleg tega utrpel še poškodbo trebuha in medenice, so v petek povedali v UKC Ljubljana.

Poškodovana sta še vedno v kritičnem stanju, sta v umetni komi in po navedbah zdravnika bo tako še do naslednjega tedna, so dodali.

Po prvih ugotovitvah pristojnih služb ni bilo onesnaženja okolice.

Komentarjev 6
  • Harrison 18:02 18.februar 2023.

    Prepisujete eden od drugega. Navada iz šole, verjetno!

  • robi2107 17:50 18.februar 2023.

    Vrhničanom se bo enkrat odpeljalo. Pred petimi leti Kemis, posledice še zdaj niso dokončno sanirane, zdaj tole...