Slovenija
6006 ogledov

Novo glede medvedke, ki je napadla 80-letno žensko

Medvedi - Marko Masterl
Odlok se izteče opolnoči, skupina za odstrel že sprejela odločitev.

Interventna odločba za odstrel medvedke z mladičema, ki je minuli konec tedna nad Želimljami napadla 80-letno žensko, se opolnoči izteče in je ne bodo podaljšali, ker v tem času ni bilo dodatnih konfliktnih situacij z ljudmi, je danes sklenila skupina za odstrel. Po izteku odločbe pa medvedko ščiti interventni zakon, ki je začel veljati v soboto.

Medved v Vnanjih Goricah Slovenija 15 kilometrov od Ljubljane medved napadel človeka

Po besedah starešine Lovske družine Škofljica Mitje Spindlerja ni razloga, da bi podaljševali odločbo za odstrel medvedke, saj v tem času ni bilo dodatnih konfliktnih situacij, povezanih z ljudmi. Po njegovi oceni je čebelnjak v noči na soboto v neposredni bližini kraja, kjer je napadla žensko, razbila ista medvedka, kar pa ni dovolj, da bi interventno odločbo za odstrel podaljšali, saj se to dogaja tudi drugje. "Če bo prišlo do novih in pogostejših konfliktnih situacij v vaseh, ne v gozdni bližini vasi, ampak prav v vasi, bodo to odločbo obnovili," je še dodal Spindler.

Medved Slovenija Ista medvedka naj bi napadla že prejšnji teden, izdana je odločba za odstrel

V soboto je začel veljati tudi interventni zakon, ki predvideva odvzem 200 medvedov in 11 volkov iz narave. Po zakonu medvedke ne smejo odstreliti, saj ima po oceni skupine za odstrel letošnje mladičke, lahko pa odstrelijo mladičke. Spindler je za STA povedal, da mladički ne predstavljajo nevarnosti in da ni razloga, da bi jih odstrelili po tem interventnem zakonu.

Od polnoči medvedke torej ne bodo več lovili, območje pa bodo člani Lovske družine Škofljica še naprej opazovali in nadzorovali.

Aktivisti, ki so poskušali s hrupom pregnati medvedko z naseljenega območja, so v soboto še bili na tem območju, je povedal Spindler. Po njegovih predvidevanjih pa se bodo od tam umaknili po današnji odločitvi, da odločbe za odstrel ne podaljšajo. "Kolikor mi je znano, pa imajo namen svoje aktivnosti nadaljevati širše, torej za preprečitev odstrela 200 medvedov in 11 volkov, ki jih predvideva interventni zakon," je še dodal Spindler.

Komentarjev 7
  • Avatar Beno Cizelj
    Beno Cizelj 15:57 03.julij 2019.

    Mepi, ne bi bila v nebesih, ampak kot trofeja na zidu kakega lovca....kot je tam že večina srnjadi .......zato pa hodijo medvedje in volkovi iskat hrano izven gozdov....ampak lovci seveda niso nič krivi.....

  • Bethany_Ligertwood 16:11 01.julij 2019.

    Začnite zaslužiti z Google $ 7385 - $ 8726 na teden za delo na spletu od vašega doma za 2-3 ure na dan. Redno plačujte vsak teden. Vse kar potrebujete je računalnik, internet povezava in malo prostega časa. Everything in ...prikaži večin the world rests in a popolnoma spremenilo m0jee življenje. To come ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com

  • Krtek1 14:29 01.julij 2019.

    Zakaj sploh razmišljajo o odstrelu čisto prav je napisano če bi se napad zgodil v vasi razumljivo ampak napad se je nardil v gozdu in morebitne nevarnosti se moraš zavedati saj gozd je dom večine medvedov...