Slovenija
10551 ogledov

Novo opozorilo Arsa

Dež Prodimedia
Vreme je v letošnjem marcu nepredvidljivo. Napovedi se menjajo iz dneva v dan. To opozorilo vrmenarjev pa je resno.

"Danes bo Krka s pritoki pričela močneje naraščati, v nedeljo lahko poplavi tudi na širšem območju. Narasla bo tudi Ljubljanica, ki bo danes in v nedeljo poplavljala na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav. V noči na nedeljo se lahko razlijejo tudi manjše reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji," se glasi sveže opozorilo vremenarjev z Arsa.

Danes deževno, meja sneženja se bo spuščala

Na spletni strani Arsa piše, da bodo padavine skozi dopoldne zajele vso Slovenijo. Meja sneženja bo sprva med 700 in 1000 metri nadmorske višine, popoldne pa med 500 in 800 metri. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

"Zvečer in ponoči se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem do 6 stopinj," napovedujejo meteorologi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Jutri bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 2, na Primorskem do 11 stopinj.

V ponedeljek bo oblačno. Čez dan bo ponekod začelo rahlo snežiti, na Primorskem rahlo deževati. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. V torek bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme. Burja na Primorskem bo prehodno oslabela.

Od 19. do 24. marca

"V ponedeljek bo nad severnim in osrednjim Sredozemljem in Balkanom kar globok ciklon, ki se bo do torka nekoliko izpolnil, do srede pa se bo umaknil proti vzhodu, nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom pa se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo že nekoliko oslabelo. Hladni zrak se bo le počasi umikal iznad naših krajev," vremensko sliko pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo v ponedeljek prevladovalo oblačno vreme, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Hladno bo za ta čas, dnevne temperature bodo ostale pod lediščem. Od torka do petka pričakujejo suho in občasno bolj jasno vreme. Predvsem jutra bodo mrzla, čez dan bo postopoma topleje.

sneg Sneg? Pa kaj še! Slovenija Meteorologi so si premislili: Nič ne bo od vremena, ki so ga napovedovali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.