Slovenija
8648 ogledov

Novo opozorilo Arsa

strela nevihta Shutterstock
Vročinskemu valu je odklenkalo. Popoldne tudi močnejše nevihte. V Franciji in Nemčiji medtem odpravljajo posledice sinočnjih neurjih, ki so povzročali številne težave.

"Popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljati se bodo začele krajevne nevihte, predvsem na vzhodu so lahko tudi močnejše," opozarjajo vremenoslovci na Arsu, ki dodajajo, da je vročinskega vala konec.

Pozno popoldne bo izrazitejša ohladitev z vetrom najprej dosegla severovzhodni del države, zvečer in pomoči pa se bo osvežilo tudi drugje. Ohladitev bo bolj kratkotrajna in bo najmanj izrazita na Primorskem. V petek popoldne in zvečer so zaradi prehoda vremenske fronte predvsem na vzhodu možne tudi močnejše nevihte. Tudi jutri zaradi oblačnosti in krajevnih padavin v notranjosti temperatura ne bo presegla 30 stopinj Celzija.

Arso opozorilo | Avtor: Arso Arso

Podrobnosti opozorila na tej povezavi.

V torek ohladitev z dežjem

"Predvidoma nas bo nova ohladitev dosegla v torek, ko pričakujemo prehod nove hladne fronte s padavinami. Zaenkrat kaže, da bo dež zajel večji del države," napovedujejo na Arsu in dodajajo, da bodo v sredo padavine oslabele in ponehale, postopoma se bo tudi razjasnilo. Spet bo tudi topleje.

"Zaenkrat dolgotrajnejše ohladitve, ki bi prinesla bolj »jesenske« razmere in temperature, še ni na vidiku," še izpostavijo na Arsu.

Nevihtni oblaki Pozor Slovenija Danes nevihte. Kje bodo najprej?

Težave po Evropi

V divjanju nevihte, ki se je po tednu dni ekstremne vročine razbesnela na severu Nemčije, je bilo medtem poškodovanih več ljudi, oblasti so bile primorane uvesti izredne razmere. Nevihta Nadine je z vetrovi s hitrostjo do 140 kilometrov pustošila okoli Hannovra in nad Baltskim morjem, podirala drevesa ter sinoči in danes zjutraj močno ovirala promet, poroča STA.

Zaradi vremena so morali številni potniki minulo noč preživeti v zasilnih bivališčih na železniških postajah v Hannovru, Dortmundu, Braunschweigu in drugod. Včeraj je bil moten tudi letalski promet na največjem nemškem letališču v Frankfurtu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po neurju, ki se je sinoči razbesnelo na jugu Francije in povzročilo razlivanje rek, pa še vedno pogrešajo starejšega Nemca, ki je skrbel za skupino več kot 100 nemških otrok na taboru. Oblasti so zaradi ujme v najhuje prizadetih departmajih Ardeche, Gard in Drome preventivno evakuirale 1600 ljudi, med njimi več kot 180 iz kampov.

Nevihtni oblaki Kako?! Svet Najprej vročina, sledi pa ... sneg?

strela nevihta Tragično Svet Spet smrti zaradi udara strele

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Jessica_Flower 16:34 10.avgust 2018.

    Google dnevno dnevno plačuje več kot 800 USD na dan, tako da preprosto deluje na spletu. Bliski sorodnik je bil brez zaposlitve šest mesecev in mesec dni nazaj je bila njena nagrada 25.369 $, ki je delala doma 4 uree ...prikaži več naa dan ...... >>>>>>>>>>>>>>>>>> www.Earn91.Com