Slovenija
34060 ogledov

Danes nevihte. Kje bodo najprej?

Nevihtni oblaki
Popoldne in ponoči vremenoslovci napovedujejo nevihte.

Vremenoslovci na Arsu za danes dopoldne napovedujejo večinoma sončno vreme; popoldne se bo začela pojavljati spremenljiva oblačnost, mestoma bodo krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 34 stopinj Celzija.

Še naprej velja vremensko opozorilo: sredi dneva in popoldne bo po nižinah še velika toplotna obremenitev.

Portal Neurje.si navaja, da bodo današnje nevihte sprva predvidoma prisotne v zahodni polovici Slovenije, proti večeru in zvečer pa tudi drugod po državi. Lokalno lahko vmes nastanejo močnejše nevihte z nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo. Največja verjetnost za nastanek močnejših neviht bo prisotna zvečer, v severni Sloveniji, predvsem na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju. Smer pomikanja neviht: JZ -> SV

"Jutri bo še naprej spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Več sonca bo na Primorskem. V notranjosti Slovenije bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne pa od 23 do 27, na Primorskem do 31 stopinj," napoved za soboto navajajo vremenoslovci na Arsu.

Nadaljujejo, da bo v nedeljo na Primorskem jasno, drugod občasno še zmerno oblačno. Burja bo ponehala. V ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj bo nekoliko bolj sveže, popoldne pa bo temperatura spet okoli 30 stopinj Celzija.

Megla Ohladilo se bo Slovenija Poletje se približuje svojemu koncu

Napoved od 13. do 18. avgusta

"V začetku tedna bo območje Alp in severnega Sredozemlja še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, sredi tedna pa bo tudi na naše kraje predvidoma vplivala vremenska motnja. Vreme se bo v drugi polovici tedna postopno spet ustalilo," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V ponedeljek in torek bo predvidoma sončno s popoldanskimi temperaturami okoli 30 stopinj Celzija. V sredo in v četrtek se verjetnost za padavine poveča, proti koncu tedna pa spet upade. Najvišje dnevne temperature bodo od srede naprej večinoma med 25 in 30 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vročina Opozorila Svet Kritična točka je tu Nevihtni oblaki Kako?! Svet Najprej vročina, sledi pa ... sneg?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.