Slovenija
27081 ogledov

Poletje se približuje svojemu koncu

Megla
Kakšno vreme nas čaka do konca avgusta?

Vremenoslovci za popoldne napovedujejo pretežno jasno vreme. "Pihal bo večinoma šibak veter južnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija."

Jutri bo povečini sončno, popoldne bodo nastale posamezne nevihte. "Pihal bo veter južnih smeri," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 16 do 21, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija."

OPOZORILO 

Do petka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. (Arso)

Vročina - Španija Arso Slovenija Novo opozorilo vremenoslovcev

V petek bo sprva večinoma sončno, ponekod bo pihal jugozahodni veter. "Sredi dneva se bodo začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč," pišejo pri Arsu.  "V soboto čez dan bodo krajevne padavine ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Osvežilo se bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved po ohladitvi napovedujejo konec poletja. "Vladavina subtropskega anticiklona se počasi končuje, danes je sicer povsod še zelo vroče, jutri pa bo hladnejši atlantski zrak že dosegel zahod Evrope, kar bo pomenilo očiten padec temperature, saj bodo le-te tudi čez dan ostale večinoma pod 30 stopinj Celzija," pišejo pri Ciklon.sti. "V petek popoldne bo vremenska fronta zajela že območje Alp in prinesla padavine in osvežitev, Slovenijo bo prešla v noči na soboto. Ohladitev bodo najmanj čutili na Primorskem saj bodo tudi v soboto padale tridesetice."

Vikend bo sončen, predvsem nedelja

Sicer se bo po napovedih vremenskega portala nato nad nami hitro vzpostavilo območje visokega zračnega pritiska, zato bo vikend kar sončen, predvsem nedelja, ko se bo spet segrelo do 30 stopinj in več. "A izboljšanje bo kratkotrajno," pišejo pri Ciklon.si. "Sredi tedna nas bo za razliko od sobotne prešla kar cela dolina, kar bo pomenilo močnejšo ohladitev in več padavin, tako da se bodo tudi na Primorskem za par dni poslovili od tridesetice."

To po napovedih vremenskega portala pomeni, da se poletje počasi približuje svojemu koncu. "Mislimo na ekstremno vročino," pišejo pri Cikon.si. "Kmalu bo verjetno prišel še močnejši prodor hladnega zraka, ki ga tam po 20.avgustu imenujemo 'summer killer' (ubijalec poletja) in tudi letos verjetno ne bo nič drugače."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • srecnii 22:08 08.avgust 2018.

    tist k mate klimo doma, v avtu in na šiht za vsa je vseeno tud če bi blo 45°C saj ste celi dan prklopljen na umetno...kaj pa delavci na prostem

  • miho 20:47 08.avgust 2018.

    Ali smo letos sploh imeli poletje?