Slovenija
24290 ogledov

Novo opozorilo vremenoslovcev

Nevihtni oblaki. Shutterstock
Vremenoslovci na Arsu so izdali novo vremensko opozorilo za popoldne in zvečer.

"V noči na sredo in sredo zjutraj pričakujemo predvsem na severovzhodu močnejše nalive, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Padlo bo večinoma od 30 do 50 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno pa zaradi nalivov med 70 in 100 litri na kvadratni meter. Umiritev razmer pričakujemo v noči na četrtek," so na spletni strani objavili vremenoslovci na Arsu.

Dodali so, da v noči na sredo lahko hitro in močno narastejo hudourniki in manjši vodotoki predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji, v sredo čez dan pa tudi drugod po državi. Ob tem so možna razlivanja vodotokov.  

Opozorilom se pridružujejo tudi na portalu Neurje.si.

Jutri bo oblačno s padavinami, predvsem na jugu tudi nevihtami. Ohladilo se bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, ob morju in v Beli krajini do 25 stopinj Celzija.

V četrtek bodo sprva še občasne krajevne padavine, čez dan se bodo oblaki počasi trgali. Še bo možna kakšna ploha ali nevihta. V petek bo večinoma sončno in toplo, popoldne bodo nastale posamezne plohe in nevihte.

Nevihte Takšno poletje Slovenija Vsak dan dež? To pravijo vremenoslovci.

Napoved do prihodnje srede

"V petek in soboto bo nad našimi kraji šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. Povečini bodo nad nami pihali zahodni višinski vetrovi. Ozračje bo občasno nestabilno," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V petek in soboto kaže na deloma sončno vreme, popoldne se lahko pojavljajo posamezne plohe in nevihte. Ponovno se bo ogrelo do blizu 30 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo verjetnost za krajevne padavine povečana.

Dež v kampu Tudi danes toča Slovenija Netipično poletje, koliko časa še nestabilno vreme?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • bbojan 23:05 10.julij 2018.

    Isabelle_hage marš u pičko materno

  • Tomaz_321 12:07 10.julij 2018.

    A lahk prosm nehate objavljati nebulozne komentarje o zaslužkarstvu????!!!!! Banda sakramentska!!!!!!!

  • chicar 11:25 10.julij 2018.

    Ali čisto po kmečko: zvečer bo dež.