Slovenija
10674 ogledov

NOVO: Prevara z maskami: Novinar razkriva ozadje

maska, koronavirus Profimedia
Kje je tri milijone mask, ki bi morale prispeti v Slovenijo.

Novinar portala Žurnal.info Avdo Avdić razkriva ozadje prevare z maskami v Sloveniji. Kar tri milijone bi jih moralo prispeti iz Španije, a jih ni bilo od nikoder. Tonin je dejal, da je dostavo obljubljalo podjetje Global promet Emila Begovića iz Bosne, poroča POP TV. 

Obrambni minister Matej Tonin je danes sporočil, da treh milijonov mask, ki bi iz Španije preko Italije morale prispeti v Slovenijo, nismo dobili, ker je bila Slovenija žrtev prevare. Kaj se je dejansko zgodilo? Bosanski novinar Avdo Avdić je šel po sledeh dogodkov in za Žurnal.info razkril ozadje.

Za prevaro naj bi stal podjetnik Sead Žilo. Posel s Slovenijo naj bi sicer sklenil podjetnik iz Gračanice Emir Begović, ki pa trdi, da je Žilo tudi njega prevaral. Pravi, da se mu več ne javlja na telefon, povzema 24ur.com

Avdiću, novinarju Žurnala, je po pisanju portala danes uspelo stopiti v kontakt z Begovićem, ki je potrdil, da je res sodeloval pri poslu z maskami. Pojasnjuje, da je sklenil dogovor s slovenskim podjetjem Labena d.o.o. o dostavi 3,8 milijona mask. Istočasno pa je njegovo podjetje Global promet tudi sklenilo dogovor o dostavi 10 milijonov mask. "Predaja bi se morala zgoditi 28. marca," pojasnjuje Begović.

Glede na ta drug dogovor je Begović od podjetja Labena prejel 300 tisoč evrov. Za podizvajalca je izbral podjetje Windsor Group iz Zavidovića, katerega direktor je Sead Žilo iz Zenice, ki je sicer stari znanec policije, saj je bil že obsojen prevare in utaje. "Na osnovi predračuna sem mu vnaprej plačal 5000 evrov," trditve Begviča povzema 24ur. com. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3