Slovenija
16 ogledov

Novo upanje za 100 nekdanjih papirničarjev

Protest Radeče Pergam Boštjan Tacol
Radeška občina je prek javnega podjetja Komunala Radeče ustanovila družbo Papirnica Radeče, ki naj bi nadaljevala proizvodnjo belih papirjev na stroju štiri v radeški papirnici, ki je v stečaju od aprila.

Nova družba je bila v sodni register vpisana konec junija letos, njen osnovni kapital pa znaša 7.500 evrov.

Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je Javno podjetje Komunala Radeče v novo družbo vstopilo 22. junija in zagotovilo potreben osnovni kapital za zagon družbe. Direktor družbe, v kateri naj bi zaposlili okrog 100 nekdanjih papirničarjev, pa je Tomaž Režun.

Konec junija pa se je iztekel rok za zbiranje ponudb za odkup poslovne celote družbe Radeče papir v stečaju. Odpiranje ponudb bo v petek na celjskem okrožnem sodišču.

Poslovna celota med drugim obsega nepremičnine, vsa osnovna sredstva in drobni inventar ter blagovno znamko Radeče papir, kupec pa bi prevzel tudi vse pravice in obveznosti družbe.

Po neuradnih informacijah naj bi ponudbo oddal francoski Oberthur Technologies, ki se zanima za nadaljevanje proizvodnje na stroju pet, na katerem je do uvedbe stečaja potekala proizvodnja posebnega papirja za tiskanje denarja.

Glede na cenitev je tržna vrednost nepremičnin okoli 14,7 milijona evrov, njihova likvidacijska vrednost pa 8,5 milijona evrov, medtem ko je tržna vrednost premičnin skoraj 22 milijonov evrov, njihova likvidacijska vrednost pa 6,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.