Slovenija
1911 ogledov

Novo v primeru najdbe moškega trupla na Goriškem

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
V kriminalistično preiskavo najdbe trupla 26-letnika je vključena tudi italijanska stran. Primer neidentificiranega ženskega trupla dobiva prve indice.

Ob slovensko-italijanski meji so v torek zjutraj našli truplo 26-letnega slovenskega državljana. V izjavi za javnost je vodja sektorja kriminalistične policije Marino Pangos pojasnil več podrobnosti o kriminalistični preiskavi, ki še poteka.

''V torek, 11. januarja, ob 7.33. uri je bila policija obveščena o najdbi moškega, ki ne kaže znakov življenja, in sicer na koncu Streliške poti v Novi Gorici, tik ob državni meji,'' je uvodoma dejal Pangos.

Ugotovljeno je bilo, da je italijanska državljanka med jutranjim sprehodom opazila negibnega moškega, poleg njega pa kolo. O tem je obvestila bližnje stanovalce, ti pa policijo. Na kraj so prišli slovenski in italijanski reševalci, policisti in kriminalisti PU Nova Gorica ki so kraj zavarovali in izvedli prve nujne ukrepe. Poleg tega si je kraj dogodka ogledala dežurna preiskovalna sodnica, ki je opravila in odredila nujna preiskovalna dejanja ter okrožna državna tožilka iz Nove Gorice.

''Tekom popoldnega istega dne smo v okviru identifikacijskega postopka ugotovili in dokončno potrdili identiteto pokojnega. Ugotovljeno je, da je pokojni 26-letnik državljan Slovenije,'' je pojasnil Pangos.

V sredo, 12. januarja, je bila na podlagi sodne odredbe opravljena sodna obdukcija na Inštutu za sodno medicino v Ljubljani. ''Prve ugotovitve obdukcije kažejo na to, da je pokojni umrl nasilne smrti,'' je dejal kriminalist.

policija trak Slovenija Umrl nasilne smrti: Našli truplo 26-letnega slovenskega državljana

V obsežno raziskavo vključena tudi italijanska stran

V okviru ogleda so kriminalisti, kriminalistični tehniki in forenziki pregledali ožje in širše območje, tudi s pomočjo drona. Obenem je v preiskavi sodeloval policist vodnik psa za iskanje bioloških sledi. Sočasno so bili obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki na svojem območju opravljajo kriminalistično preiskavo.

''Na podlagi sumov kaznivo dejanje raziskujemo v smeri kaznivega dejanja umora. Predkazenski postopek usmerja okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici,'' je dejal Pangos.

Druge okoliščine ali podrobnosti zaradi poteka obsežne in intenzivne kriminalistične preiskave na slovenski in italijanski strani v tem trenutku še niso znane. ''Ko bo to nasilno dejanje na slovenski in italijanski strani celoviteje preiskano, bomo o tem samoiniciativno obvestili javnost,'' je zaključil Pangos.

Darsov nadzor Slovenija Na primorski avtocesti ustavljen avto, v njem mrtva ženska

Preiskava najdbe ženskega trupla: znani prvi indici

Obenem je pojasnil tudi primer najdbe ženskega trupla, ki ga prav tako obravnavajo v PU Nova Gorica. Na podlagi obvestila o zapuščenem osebnem avtomobilu pri naselju Črniče v občini Ajdovščina, v bližini hitre teste, so včeraj policisti PU Nova Gorica nekaj po 10. uri v okviru ogleda nedaleč stran od vozila našli tudi neznano žensko truplo. Po izvedbi vseh nujnih ukrepov in prihodu vseh pristojnih, je dežurna preiskovalna sodnica odredila nujna preiskovalna dejanja.

V okviru najdbe neidentificiranega trupla je bila odrejena tudi sodna obdukcija, ki se opravlja na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. ''Prvi indici kažejo, da bi morebiti šlo za večkrat v preteklosti pogrešano žensko osebo,'' je dejal Pangos. Njena identiteta še ni potrjena. Pangos je še izdal, da v tem trenutku ne morejo potrditi, ali je v tem primeru šlo za nasilno smrt.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.