Slovenija
1525 ogledov

Novo v primeru najdbe pod progo

Poljčane, policija M. K.
Policija je sporočila nove podrobnosti o najdbi v Poljčanah.

V Poljčanah, kjer prenavljajo železniško postajo, so zaradi najdbe bombe včeraj zaprli območje delovišča in kraj zavarovali. Pristojni so namreč menili, da gre za bombo, ostanek druge svetovne vojne. 

V jutranjih urah pa so s PU Maribor poslali nove informacije o najdbi. Pripadnik Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi je z nadaljnjim delom ugotovil, da najdba v Poljčanah ni nevarna. K sreči je šlo le za predmet, podoben letalski bombi. S policije so sporočili še, da železniški promet na omenjenem območju že poteka normalno. 

Poljčane, policija | Avtor: M. K. M. K.

V Poljčanah tako nadaljujejo s prenovo železniške postaje, v okviru katere bosta med glavnima prevoznima tiroma zgrajena nov 250 metrov dolg potniški otočni peron in nov 130 metrov dolg bočni peron. V okviru del na postaji je ukinjen nivojski prehod čez železniško progo v Poljčanah, kjer bosta zgrajena cestni podvoz in podhod za pešce na perone, dostopen tudi za invalide. Podhod je projektiran kot galerija podvoza za izvennivojski dostop potnikov na peron. Hkrati bo omogočal povezavo za pešce in kolesarje zahodnega in vzhodnega dela Poljčan.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.