Slovenija
6532 ogledov

Novo v primeru umora 39-letnika v Juršincih: udeležencev je bilo več

Policijsko vozilo policija sirena policisti Anže Petkovšek
Obsežna in intenzivna kriminalistična preiskava v smeri umora še vedno poteka.

V četrtek so mariborski policisti v večernih urah na območju občine Juršinci našli truplo 39-letnega moškega, za katerega so ugotovili, da je umrl nasilne smrti.

Kot je danes v izjavi za javnost povedal vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič, preiskava še intenzivno poteka. ''V četrtek, 17. februarja okrog 22. ure smo bili na PU Maribor s strani občana obveščeni o najdbi mrtvega moškega na makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci,'' je uvodoma pojasnil Meglič.

Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti iz sektorja kriminalistične policije PU Maribor, ki so zavarovali kraj dogodka in izvedli prve nujne ukrepe. O dogodku sta bila obveščena okrožno državno tožilstvo Ptuj, dežurna preiskovalna sodnica, ki je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preminuli 39-letnik je bil državljan Slovenije, sodna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani pa je potrdila, da je moški umrl nasilne smrti.

Osumljenca že izpustili iz pridržanja

V soboto, 19. februarja, je Policija zaradi utemeljenih razlogov odvzela prostost 38-letnemu državljanu Slovenije, saj je kriminalistična preiskava pridobila dovolj dokazov, da je udeleženec pri kaznivem dejanju umora.

''Osumljenemu je bilo pridržanje odpravljeno takoj, ko so za to minili razlogi,'' je dejal Meglič. Ob tem je izdal, da je bilo udeležencev pri umoru več, vloga posameznih pa bo pojasnjena v nadaljnji preiskavi.

Izvedenih je bilo več hišnih preiskav, v okviru katerih so zavarovali tudi več predmetov, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku.

Novice: Policija preiskava policijski trak Slovenija 39-letnik je bil umorjen, policija prosi za pomoč

Policija je žrtev že obravnavala

Žrtev je Policija konec meseca januarja že obravnavala zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali napada na uradno osebo, ki se je zgodil ob kršitvi cestno-prometnih predpisov, zaradi katere mu je bila odvzeta prostost. Hišne preiskave so bile izvedene 2. februarja, v njihovem okviru pa so odkrili še razloge za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Zaradi tega je proti njemu potekal predkazenski postopek.

Časnik Večer je sicer te dni poročal, da je 39-letnik mrtev obležal ob svojem avtomobilu, tik pred tablo za naselje Mostje, in sicer na makadamski poti, ki pelje k spomeniku NOB. Šlo naj bi za moškega iz Kidričevega.

Obsežna in intenzivna kriminalistična preiskava v smeri umora še vedno poteka, predkazenski postopek pa usmerja okrožno državno tožilstvo na Ptuju. Kazenska ovadba še ni bila podana, je dejal Meglič.

Zaradi občutljivosti preiskave o motivu, načinu storitve in sredstvih ter ostalih podrobnosti Policija ne izdaja.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 4
 • ethan 19:43 22.februar 2022.

  A da se pa gnojnica poliva ob 22ih je pa normalno

 • alen04 17:41 22.februar 2022.

  Nobene škode.

 • Avatar Leon
  Leon 14:16 22.februar 2022.

  Ah,ja ! Bejž,no bejž . Policija prosi za pomoč . Vse takšne informacije delujejo zelo slabo na zaupanje v policijo. Zakaj omenjajo policijo kot organe pregona .. namesto organi varovanja državljanov ?