Slovenija
31121 ogledov

Novo o umoru v Beli krajini: Poleg mame ubil še ...

policija, luči Profimedia Policijske luči.
Zatem ko je ubil svojo mamo, si je sodil sam. Policisti so med ogledom kraja dogodka zasegli oster predmet.

Metliški policisti so se včeraj odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne javlja na telefon. ''Ob prihodu na kraj, nekaj pred tretjo popoldan, so policist v garaži našli obešenega moškega, v prostorih hiše zraven pa mrtvo žensko,'' so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

38-letnik umoril svojo mater, nato se je obesil

Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva.

Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslovu. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-letnik pa se je obesil, znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački.

Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali v petek zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilno pismo.

Da se ugotovijo vse okoliščine dogodka in čas nasilne smrti, je preiskovalna sodnica za pokojnico odredila sodno obdukcijo, so še dodali na PU Novo mesto.

Lani najhujših kaznivih dejanj več kot leto poprej

Število najhujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo v Sloveniji iz leta v leto niha.

Lani je policija obravnavala 40 tovrstnih dejanj, od tega devet umorov, tri uboje, devet poskusov umorov in 19 poskusov ubojev, kar je skupaj devet več kot v letu 2021. Največ umorov je obravnavala celjska policijska uprava.

V Policijski upravi Novo mesto so lani obravnavali 2 umora, 1 poskus umora ter 4 poskuse uboja.

dezurni@styria-media.si

kriminalisticna preiskava Slovenija Slovenija Še ena družinska tragedija, tudi tokrat sin ubil mamo
Komentarjev 4
  • Kolr 16:18 13.januar 2023.

    Zakaj ne objavijo poslovilnega pisma?

  • Avatar NickMason
    NickMason 16:17 13.januar 2023.

    Žleht babo je najbolje ignorirat,ne pa da tako kozlarijo narediš.Ignoranca preverjeno deluje ,pa vsi živi in zdravi,ne pa da si zaradi žleht babe uničiš življenje.

  • Dragonja 16:01 13.januar 2023.

    Ne vem kaj se dogaja,to ni samo pri nas.Dobro,da si je sodil sam,sicer bi sidišče zaradi izločitve dokazov morilca še oprostilo.