Slovenija
69 ogledov

Novo v primeru vard

Andreja Katič Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za pravosodje Andreje Katič pred odborom DZ za pravosodje
Ministrica Andreja Katič pojasnjuje, da vlada za pripravo zakonskih rešitev za pregon vard potrebuje še nekaj časa.

Na današnji seji vlade so govorili tudi o vardah. Potem ko je o tovrstnih paravojaških formacijh govoril Svet za nacionalno varnost in ko je tudi premier Marjan Šarec dejal, da bi zakonske spremembe lahko bile sprejete v najkrajšem možnem času, je vlada zdaj sprejela odločitev, da si za pripravo zakonskih rešitev vzame še nekaj časa.

Ministrica za pravosodje Andreja Katič je pojasnila, da bo treba spremeniti zakon o nadzoru državne meje, zakon o javnem redu ter kazenski zakonik. Vlada želi, da so novele dobro pripravljene in da bodo lahko veljale naslednjih nekaj deset let. Spremembe želijo oblikovati tako, da bodo prestale tudi morebitno ustavno presojo, je dejala. Poskrbeti pa morajo tudi za to, da ne bo prišlo do podvajanja. 

Spremembe zakonodaje bodo po njenih besedah takšne, da ne bodo v isti koš metali zbiranja tabornikov ali lovcev. Kot je poudarila, varde povzročajo nelagodje, poleg tega pa si lastijo funkcije, ki jih pri nas opravljajo samo policija in vojska. 

varda Slovenija Kako je Štajerska varda prišla do imena domačina, ki je klical policijo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.