Slovenija
14179 ogledov

Novo v primeru zdravljenja Krisa Zudicha

Valentino Rossi Kris darila Facebook
V ZDA še niso poleteli, trenutno urejajo birokracijo in čakajo na datum.

Poročali smo že, da je Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, ki je zbiralo donacije za zdravljenja Krisa Zudicha in pičlih nekaj tednih zbralo rekordnih 3,8 milijona evrov, podpisalo pogodbo z Zvezo prijateljev mladine. Na ZPM so takrat povedali, da imajo vse pripravljeno, da bodo lahko takoj ko bo potrebno, plačali za zdravljenje.

Kris Kris Slovenija Podpisali pogodbo za Krisa in napovedali, kaj bodo s preostalim denarjem

V zadnjih dneh se Krisova družina v javnosti ni pojavljala, a kot poroča spletni portal Siol.net v tem času niti malo niso počivali. Krisova mama in oče sta v tem času izpolnjevala številne obrazce, jih pošiljala na klinike v ZDA ter urejala vse, kar je potrebno za to, da bo lahko ena od klinik, ki omogoča zdravljenje z več kot dva milijona vrednim zdravilom zolgesma čim prej sprejela Krisa. 

Zdravilo mora prejeti do januarja

Časa namreč nimajo veliko, saj mora deček zdravilo prejeti do januarja, ko bo dopolnil dve leti. 

Za Krisa | Avtor: Anže Petkovšek Tiskovna konferenca za Krisa. Anže Petkovšek

Pri zagotavljanju vse potrebne dokumentacije so jima po poročanju Siol.net pomagali zdravniki s pediatrične klinike, a večino birokracije sta morala urediti sama. "V zadnjih nekaj dneh so imele ameriške klinike, ki nudijo zdravilo, konzilije, kjer so njihovi zdravniki pregledali vso Krisovo dokumentacijo," je dečkova mama Ana povedala za Planet TV. "Zdaj smo že res zelo nestrpni, ker bi radi končno izvedeli točen datum, ko bo Kris prejel zdravilo."

Kris Slovenija Noro, za Krisa zbrali 3,4 milijona evrov!

Potem ko bodo izvedeli datum, bodo morali namreč organizirati še nekaj stvari - urediti vizum za ZDA, kupiti letalsko vozovnico ter zagotoviti medicinsko spremstvo za Krisa na letalu.

Od dneva, ko so začeli urejati vse birokratske postopke je po besedah staršev minilo že tri tedne.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.