Slovenija
40 ogledov

"Novoles nas je izčrpal"

Brežiški delavci trdijo, da je bilo Pohištvo Brežice veliko produktivnejše od st Žurnal24 main
Pohištvo Brežice. Trdijo, da so bili učinkovitejši od Straže, a so jih izčrpavali.

Brežice. To, da so Novolesovi delavci na Straži dobili še zadnji obrok decembrske plače v dogovorjenem roku, v hčerinskem podjetju Pohištvo Brežice pa ne, je sodu izbilo dno.

Šele ko smo zagrozili, da bomo z avtobusi prišli na Stražo, smo dobili sogovornika.
Bojan 
Bratanič

Brežiški delavci tudi danes nadaljujejo stavko, ki bo po besedah Bojana Brataniča, vodje sindikata, trajala do izpolnitve zahtev; poleg nakazila plače želijo izvedeti strategijo reševanja Pohištva Brežice.

Dela je dovolj

Trenutno imamo za 450 tisoč evrov naročil. Za to bi potrebovali za 30 tisoč evrov materiala, ki pa nam ga s Straže ne dajo. Poleg tega na Straži niti nimamo pravega sogovornika, saj je Rok Barbič, predsednik uprave v odstopu, za nas nedosegljiv,” navaja Bratanič.

Danes skupščina
O dokapitalizaciji. Danes ob 14. uri bo skupščina družbe Novoles, na kateri bodo odločali o dokapitalizaciji. Ta naj bi bila izključno z denarnimi vložki, medtem ko so aprila lani Novoles dokapitalizirali z okoli 2,2 milijona evrov terjatev in denarnih vložkov.

Prepričani so, da jih Novoles namerno izčrpava. To, da so v resnici oni zdravo jedro skupine, Bratanič podkrepi s številkami: “V najboljših letih je bila mesečna realizacija Novolesa, ki je zaposloval skupaj 800 delavcev, 2,5 milijona evrov, od tega je 150 brežiških delavcev naredilo milijon evrov realizacije.

Iluzij o preselitvi Pohištva Brežice na Stražo, pravi Bratanič, je zanje konec. “Pričakujemo, da bomo na skupščini dobili novo vodstvo, ki bo začelo vleči poteze in nam povedalo, kakšna prihodnost nas čaka," zaključuje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.