Slovenija
22 ogledov

Novolesovci glasovali proti stavki

O tem, ali nadaljevati delo ali stavko, so se odločali vsi zaposleni, ne le član Žurnal24 main
Brez plač. Izid glasovanja tesen, delo nadaljujejo. Del januarskih plač v najkrajšem možnem času.

Na zboru članov sindikata Novolesa ob začetku včerajšnje dopoldanske izmene, na katerega so bili povabljeni vsi zaposleni, so se z glasovanjem odločali, ali nadaljujejo delo ali stavko, ki je bila 21. februarja prekinjena. "Izid je bil tesen, vendar se je več kot polovica sodelujočih na zboru odločila, da nadaljujejo delo; pod pogojem, da uprava v najkrajšem času zagotovi izplačilo preostalih 40 odstotkov januarske in z nadaljnjimi pogajanji tudi del februarske plače," je povedala Majda Marolt, sekretarka območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. O petkovi stavki pa je dejala, da je šlo za spontano zaustavitev dela, zaradi česar so tudi sklicali včerajšnji zbor članov.

Ogrožena sanacija
Po besedah Sergeja Murglja, predsednika uprave, je nova uprava v manj kot enem mesecu vzpostavila začetek normalizacije poslovanja, ki pa ga brez nemotene proizvodnje ne morejo nadaljevati. "Neracionalne poteze sindikalistov bi lahko imele težke posledice za uspeh sanacije," je povedal Murgelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.