Slovenija
47 ogledov

Novopečeni miljonar prijateljema kupil avto

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Številke 4, 10, 15, 20, 24, 25 in 34 so 51-letnemu Mariborčanu prinesle 1.497.523,31 evra, ki jih je Loterija že nakazala na njegov račun.

Kot smo poročali, si bosta sedmico, vredno tri milijone evrov, razdelila srečneža iz Maribora. Prvič v zgodovini lota v Sloveniji se je zgodilo, da sta bila oba dobitna lističa s sedmico vplačana na istem prodajnem mestu.

Eden izmed srečnežev je 51-letni oče dveh otrok, ki se preživlja kot voznik taksija, prej pa je 20 let delal v Livarni, poroča Večer.

Kot je povedal, loto igra redno in nikakor ne gre za začetniško srečo. V navado mu je prišlo, da listek skoraj vedno vplača na bencinskem servisu. Tudi zmagovalnega je, in sicer 25. avgusta. Žrebanje lota je spremljal skupaj z 20-letno hčerko. Ko sta še enkrat prebrala številke, nista mogla verjeti. Hčerka ga je vprašala: "Ati, a ti to resno?", nato pa sta si dala petko in odprla refošk, je za časnik dejal srečni 51-letnik.

Prijateljema kupil avto

Srečnež želi ostati anonimen. Dan pozneje je o dobitku povedal ženi, povedal pa je tudi prijateljem, ki jim je obljubil del dobitka. Pred drugimi je poskusil skriti, a ne za dolgo. Plačal je pijačo, zato je beseda kmalu nanesla na loto, piše Večer.

Dan po žrebanju je poklical šefa in mu dejal, da ga ne bo, ker ima težave s srcem. Vendar ni mogel biti dolgo tiho. Vsakemu sodelavcu je podaril dvesto evrov. Poleg tega pa je dvema prijateljema kupil avto, kar ga je stalo 30 tisoč evrov. To jima je obljubil še pred zmagovalnim dobitkom.

Kaj bo z denarjem, ne ve

Kaj bo storil z denarjem, ki mu bo ostal, potem ko bo poplačal vse obljube, še ne ve. Najprej si bo privoščil bolniško in odšel na operacijo kolena, ki si je prej zaradi finančnega stanja ni mogel privoščiti, je še povedal za časnik.

Komentarjev 5
  • Presvetli 18:36 02.september 2013.

    Čestitam in veliko sreče v nadaljnjem bogatem življenju.

  • otohazza 13:48 02.september 2013.

    Ker je moj prijatelj ne bom pisal imena, lahko pa samo povem, da njemu vsi privoščimo, in vse kar je napisano je res.Uživaj stari.

  • mkmorfius 12:16 02.september 2013.

    V teh časih upam, da so denar dobili tisti, ki si ga zaslužijo oz ga potrebujejo... Čestitam in po pamet'...