Slovenija
806 ogledov

Novost: Na Amazonu tudi slovenska podjetja!

Amazon Profimedias
Slovenska podjetja bodo lahko začela poslovati preko Amazon Europe.

Amazon Europe bo do tretjega kvartala letošnjega leta tehnično prilagodil svojo poslovanje tako, da bo omogočal uvrstitev Slovenije med podprte države, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Sedaj je namreč poslovanje slovenskih podjetij preko Amazona onemogočeno.

"Intenzivno smo sodelovali s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe," so sporočili z MGRT. "Kot smo že seznanili slovensko javnost, smo se zelo angažirali za čim hitrejšo rešitev, saj se zelo dobro zavedamo pomembnosti tega prodajnega kanala za slovenska podjetja."

Paketi pred vrati Amazon.de Slovenija Zakaj nam Amazon mastno računa dostavo

Dodali so, da so bili po zadnjem srečanju med predstavniki Amazona in MGRT-ja, ki je potekalo konec prejšnjega leta v Bruslju, pojasnjeni vsi zadržki Amazona do omogočanja poslovanja slovenskih podjetij. "Po tem je sledilo še nekaj usklajevanja, ki je na koncu pripeljalo do rešitve, s katero nas je Amazon seznanil v začetku meseca marca," so povedali pri MGRT.

V zadnji četrtini leta

Amazon je začel z izvajanjem potrebnih investicijskih aktivnosti za tehnično prilagoditev spletnega poslovanja, ki bo omogočala uvrstitev Slovenije med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe. "Predstavniki Amazona so nas še seznanili, da pričakujejo, da bodo vse potrebne tehnične rešitve urejene v tretjem kvartalu letošnjega leta," so še pojasnili pri MGRT. "S tem pa bo omogočeno poslovanje slovenskih podjetij preko Amazona."

Kot pravi Rotenberg, bo Google uničil še eno zadnjih varoval zasebnosti pri svoj Digitalne knjige Slovenija Google želi spodnesti še Amazon

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.