Slovenija
5429 ogledov

NSi prekinil molk glede pogajanj z Janšo

Matej Tonin Saša Despot zaprta seja komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb
Tonin tudi z glasom Ljudmile Novak dobil poln mandat za pogajanja z Janšo.

Izvršilni odbor NSi je včerajšnjem sestanku predsedniku stranke Mateju Toninu in pogajalski ekipi za morebitno oblikovanje nove vlade s SDS, SMC in DeSUS soglasno podelil poln mandat, da se naprej pogaja o vsebinskih in kadrovskih zadevah, so potrdili v NSi. 

Na seji izvršilnega odbora NSi je sicer sodelovala tudi nekdanja predsednica NSi in sedanja evropska poslanka Ljudmila Novak, ki še nedavno ni skrivala kritik na račun prvaka SDS Janeza Janše.

Stranke SMC, NSi in DeSUS morajo Janezu Janši predložiti seznam prednostnih nalog. Po neuradnih informacijah naj bi se v NSi zavzemali za ureditev področja zdravstva in dolgotrajne oskrbe. Pri slednjem bi sredstva za ureditev razmer lahko dobili z rebalansom proračuna, o čemer naj bi se neuradno s potencialnimi partnericami še pogajali.

Bolj pa naj bi se stvari zatikale pri zahtevi za uveljavitev odločb ustavnega sodišča, ki so neuveljavljene že vrsto let. 

SDS se je s potencialnimi partnericami prvič sestala v petek. V torek so iz SDS sporočili, da pogovori in usklajevanje vsebinskih prioritet v drugem krogu potekajo vse od petka in se bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh ter, da bodo šele v primeru zadostne uskladitve prioritet in jasnosti glede realne glasovalne moči vsake od partneric ter večinskega seštevka stekel morebitni tretji krog pogovorov z namenom uskladitve odgovornosti v novi vladi. Janez Janša tako zdaj čaka predvsem odgovor predsednika SMC Zdravka Počivalška. V SMC se namreč utegne zaplesti glede podpore vseh desetih poslancev. 

Janez Janša Slovenija Janša čaka Počivalškov odgovor

Potencialne partnerice so pričakovano skrivnostne glede pogajanj za oblikovanje morebitne nove vlade. Sredinske tipajo teren v svojih strankah. Najbolj pestro je, kot kaže, v SMC, ki se sooča tudi z odhodi ali grožnjami z odhodi nekaterih vidnih članov.

Komentarjev 5
  • wolf.ata 20:41 12.februar 2020.

    kapljica v morju,če je res,pa imaš kakšen link še od miljonarja Sorosa, denar proti levim politikom,proti Fajo....,Kuč..,Berg... itd.,čudno da se to sedaj meče ven,pa da Medend..... da to eni osebi prebirati po nekih tajnih papirjih,pa še isti baje kot pri ...prikaži več Patriji,vse za levo oblast,je pa res ,da so tudi desni pokvarjeni,politika pokvari ljudi,vse po vrsti,narod pa gaga z mizernimi plačami in pokojninami,če je vse to res,so rekli včasih, papir vse prenese, danes pa splet, moje razmišljanje

  • sam50 18:58 12.februar 2020.

    Ja Ljudmila,sla po oblasti povozi tudi lastna prepričanja ...

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 16:22 12.februar 2020.

    https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/zakaj-so-madzarski-milijoni-medijem-sds-problem-757957?fbclid=IwAR2THoGYZBZ0yzYsE7kFSEN4X4Gyp6I9StyYMCjd5TaJO9ccwM1F6lHdJRY