Slovenija
93 ogledov

NSi v nizki štart: Kriminalec je lahko lev ali desen

Slovenija 04.12.2013 Ljudmila Novak, novinarska konferenca predsednice NSi Ljudm Saša Despot
Pri Novi Sloveniji še tehtajo, ali bodo Pahorja skušali nadomestiti z Ljudmilo Novak ali Jožefom Horvatom.

V stranki NSi so v Žireh pripravili tabor, na katerem so razpravljali o tem, kdo bo kandidat za predsednika države iz njihovih vrst. Zbralo se je okoli 3.000 ljudi. 

NSi bo ponudila svojega kandidata oz. kandidatko, pri čemer je vodja poslanske skupine Matej Tonin pojasnil, da sta v stranki kandidata predsednika stranke Ljudmila Novak in poslanec Jožef Horvat.

Njihov cilj je najmanj desetina

Predsednica stranke Novakova je v nagovoru izpostavila, da želijo dobiti "zmagovalno kombinacijo", saj so pred vrati tudi volitve v DZ. NSi pa kot odgovorna stranka želi za na obojih državljanom ponuditi najboljše kandidate, je povedala. Na parlamentarnih volitvah sicer pričakujejo več kot desetodstotno podporo volivcev, saj da imajo najboljši program in tudi kadrovski potencial.

Predsednik republike mora postati izkušena oseba, moralna avtoriteta v besedah in dejanju. Biti mora zgled, a ostati navaden smrtnik, ki je blizu ljudem in dela za ljudi. Takšen človek mora biti strpen, povezovalen in spoštljiv do ljudi, narave in domovine, je navedla Novakova njen oris optimalnega predsednika države.

Kriminalec je lahko levičar ali desničar

Predsednica NSi je spregovorila tudi o splošnem stanju v državi. Kot je dejala, danes mnogi dvomijo v svojo državo. Tudi njo žalostijo novice o kriminalu, korupciji, pranju denarja in slabih odnosih.

"Takšne Slovenije nismo sanjali," je opomnila. Kot je dejala, takšno državo želijo le pohlepni ljudje in koristolovci, ki jim nič ni sveto. Kriminal se po njenih besedah ne sme izplačati, ne glede na to, ali je kriminalec levičar ali desničar.

Podpirajo referendum

V NSi sicer projekt drugega tira podpirajo, a ne vladne različice, saj so po besedah Novakove "proti ropanju države". Zato bodo, kot je napovedala, tudi prispevali podpise za referendum proti vladni različici.

 

Komentarjev 12
  • novispenjac 14:05 19.junij 2017.

    Kriminalec je lahko lev ali desen. Enako masturbator.

  • dchello 12:27 19.junij 2017.

    Ja, Luda mila, kriminalec je lahko z desne, z leve, lahko je tudi iz NSi!

  • kapibara 09:57 19.junij 2017.

    Le kako je poimenovala njenega pezdeta tonina.. ??