Slovenija
0 ogledov

NSi za prodajo Telekoma

Horvat verjame, da bo koalicija kljub različnim stališčem še naprej vedno dosegl Žurnal24 main
Vodja poslanske skupine NSi Jože Horvat je na tiskovni konferenci poudaril, da je koalicijsko pogodbo treba spoštovati in da se privatizacija vleče že predolgo.
Jože Horvat je vse koalicijske partnerje pozval, naj tudi v zadnjem volilnem letu odgovorno izpolnjujejo naloge, ki so jih prevzeli oktobra 2004. Horvat se je odzval na izjavo predsednika SLS Bojana Šrota, da bo SLS uveljavljala svoja stališča tam, kjer se razlikujejo od stališč koalicije.

V NSi so nezadovoljni zaradi neenotnosti znotraj koalicije, saj po njihovem mnenju s tem "zaustavljajo Slovenijo". Po Horvatovem mnenju je treba koalicijsko pogodbo spoštovati, saj je ta koalicija sposobna uspešno dokončati svoj mandat. Uspešna koalicija zagotavlja uspešno in kakovostno delo, vendar se bo po njihovem mnenju treba več pogovarjati.

Če bo SLS vztrajala pri svojih stališčih, lahko v vladi pride do preglasovanja, a Horvat opozarja, da takšne rešitve niso dobre.

Privatizacija se vleče predolgo
Horvata je zmotila tudi Šrotova izjava o hitenju s prodajo Telekoma in Zavarovalnice Triglav, saj se privatizacija vleče že predolgo. Zdaj je pravi čas za prodajo, saj Telekomu pada tržni delež, poleg tega pa tudi koalicijska pogodba predvideva čimprejšnji umik države iz telekomunikacijskih operaterjev, ko je vzpostavljena visoka konkurenčnost na trgu elektronskih telekomunikacij. "V NSi ocenjujemo, da je visoka stopnja konkurenčnosti dosežena, zato je za privatizacijo pravi trenutek," je dejal Horvat.

V NSi prav tako podpirajo model prodaje Zavarovalnice Triglav, saj so mnenja, da se mora denar od prodaje steči v pokojninsko blagajno. So pa kljub temu pripravljeni na pogovore o prodaji zavarovalnice, če bo pripravljen drugačen načrt.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.