Slovenija
4 ogledov

Nujne spremembe v korist delavcev

Na Debencu so razdelili 300 nageljnov, ki so simbol prvomajskega praznovanja. (F Žurnal24 main
Praznik dela. Pri 115 tisoč brezposelnih se njegov pomen ne manjša, temveč le povečuje, meni Semolič.

“Praznik dela je še kako pomemben, ker lahko kapital kar tako zapre podjetje in beži drugam samo zaradi dobičkov. Kapital praznuje praktično vse dni v letu, delo pa ima praznik samo dva dni,” je na 30. prvomajskem srečanju na Debencu izpostavil prvi slovenski sindikalist Dušan Semolič in dodal, da so spremembe nujne, a ne smejo biti v škodo delavstvu. “Ne bi smeli tako ščititi tistih špekulantov in goljufov, ki so s svojim obnašanjem povzročili krizo, zdaj pa se rešujejo z reformami, ki večinoma klestijo delavske pravice,” je pojasnil. Zato so potrebne spremembe, ki bi med drugim prinesle več solidarnosti v družbo, nova delovna mesta in dostojne plače, je pristavil.

“Lani je veliko delovnih organizacij zaprlo vrata. Delavci so ostali na cesti in med njimi sem bil tudi sam,” je na srečanju izpostavil mirnski župan Dušan Skerbiš. Skupaj z nekaterimi delavci nekdanjega Toma so letos ustanovili novo podjetje. “Prepričan sem, da nam bo uspelo, tako kot nam je uspelo ustanoviti 211. slovensko 
občino,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.