Slovenija
17 ogledov

O Mirni javna obravnava

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Ustanavljanje občin. Negotovost usode krajevnih skupnosti se nadaljuje.

Ustavno sodišče je sklenilo, da bo o pobudi krajevnih skupnosti Ankaran in Mirna za oceno ustavnosti zakona o ustanovitvi občin in določitvi njihovih območij razpisalo javno obravnavo. Potekala naj bi 4. novembra, nanjo pa bodo povabljeni tudi predstavniki koprske in trebanjske 
občine.

Postopki pod lupo
Zadržanje volitev. 
Ustavno sodišče je volitve v občinah Koper in Trebnje v začetku septembra zadržalo. Vlagatelji so zadržanje volitev predlagali, dokler ne bo jasno, ali so bili vsi postopki v zvezi z ustanavljanjem občin Ankaran in Mirna izpeljani ustrezno.

Odločitev presenetila
"Upali smo, da bo z odločitvijo ustavnega sodišča narejen nov korak k uresničitvi naše plebiscitarno izražene volje na referendumu, a se je negotovost podaljšala za en mesec," je povedal Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev Občine Mirna. Odločitev je presenetila tudi trebanjskega župana Alojzija Kastelica. "Ustavno sodišče razpolaga z vso dokumentacijo. Škoda se mi zdi, da si je za odločitev vzelo dodaten čas," je pojasnil.

Čutiti je nezadovoljstvo
Na Mirni še vedno upajo na svojo občino, a je med prebivalci že čutiti nezadovoljstvo, je izpostavila Barica Kraljevski, predsednica sveta tamkajšnje krajevne skupnosti. "Sprašujejo se, zakaj postopek tako dolgo traja," je pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.