Slovenija
1 ogledov

O obnovi le s Krašovcem

Na Nadškofijo Maribor smo včeraj zjutraj poslali tudi kopico novinarskih vprašan Žurnal24 main
Betnava. Za posli naj bi stal nekdanji prvi finančnik nadškofije.

"Za vse gradbene posle glede dvorca Betnava smo se dogovarjali samo z Mirkom Krašovcem in Dušanom Zazijalom," za Žurnal poudarja Peter Kosi, direktor gradbenega podjetja Granit. S tem razkriva, da naj bi pri domnevno spornih poslih podjetja Betnava sodelovala tudi Zazijal in Krašovec, zdajšnji in nekdanji direktor Gospodarstva Rast. Granit se je potegoval za adaptacijo in gradnjo hotela v sklopu dvorca Betnava, toda posle je pozneje dobilo zdaj propadlo podjetje Vegrad.

Sodišče: Ni bilo prepovedi
Podjetje Betnava, ki je bilo v lasti fizičnih oseb, je za obnovo dvorca pridobilo evropska sredstva, ki so bila izplačana, čeprav dela niso bila dokončana. Konec lanskega leta pa se je spremenilo lastništvo podjetja; njegovi lastniki so postali župniki in nimajo premoženja. Ministrstvo za gospodarstvo, ki je 1,7 milijona evropskih sredstev izplačalo, zdaj ta denar z obrestmi vred zahteva nazaj, a po podatkih iz sodnega registra Okrožnega sodišča v Mariboru ministrstvo ni zahtevalo prepovedi razpolaganja z lastniškimi deleži v omenjenem podjetju, prav tako pa se na prenos lastništva niso pritožili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.