Slovenija
36 ogledov

O pismu tudi na vladi?

Pahor naj bi bil naklonjen temu, da Lahovnik ostane minister za gospodarstvo. (F Žurnal24 main
Pahor: Moja naloga je, da vlada normalno deluje. O usodi Mateja Lahovnika že več ur poteka razprava na kolegiju stranke Zares. Na kolegiju Lahovnik ni prisoten.

Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik je javnost s svojim izstopom iz stranke seznanil včeraj. Dejal je, da v zadnjem letu v stranki ni bil dejaven zaradi obilice dela v svojem resorju. Nekateri so bili nad njegovo potezo presenečeni, drugi ne; vsi pa so se strinjali, da ga v stranki resnično niso več videvali od volitev dalje.

Vabljeni tudi k branju članka "Izstop Lahovnika ni presenečenje".

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič pa je pred sejo kolegija predsednika vlade povedal, da je to, ali bo Lahovnik ostal minister, deloma stvar njegove odločitve deloma razmisleka v stranki, ne nazadnje pa tudi mandatarja. Kot je pojasnil, sta se s Pahorjem o tem danes že pogovarjala.

Zahteval, naj Pahor ukrepa zaradi Ultre?

Kot je namreč poročalo današnje Delo, je Lahovnik prejšnji teden napisal pismo predsedniku vlade Borutu Pahorju ter od njega zahteval, naj ukrepa, saj podjetje Ultra še vedno sodeluje na javnih razpisih in tudi posluje z državo.

Zagrozil naj bi tudi, da bo v nasprotnem primeru odstopil z ministrskega položaja.

V zvezi s pismom, ki ga je minister Lahovnik poslal premierju Pahorju, pa je Golobič potrdil, da pismo obstaja. Dejal je, da se je z gospodarskim ministrom o tem tudi pogovarjal.

Kot je povedal Golobič, mu je Lahovnik zatrdil, da pismo ni povezano z njegovim izstopom in da so edini razlogi za odstop tisti, ki jih je navedel v ponedeljek.

Predsednik Zaresa je dejal, da je z vsebino pisma seznanjen, pri čemer pa meni, da gre "za neutemeljeno vsebino". Podrobneje o tem ni govoril, napovedal pa je, da bo dal pobudo, da o tem pismu razpravljajo na vladi.

"Dejstvo je, da zame veljajo bistveno strožja merila kot za kateregakoli drugega ministra z ministrom Lahovnikom na čelu vred," je še poudaril.

Delo vlade je Pahorjeva prioriteta
"Skrbim predvsem za to, da delo v vladi nemoteno teče. Če bi pri tem nastali problemi, sem odgovoren za to, da jih rešim in jih tudi bom rešil," pa je Borut Pahor danes odgovoril na vprašanje, ali je z Matejem Lahovnikom že govoril o tem, kakšna je zdaj situacija v vladi. Potrdil je tudi, da je prejel Lahovnikovo pismo.

"Ministra Lahovnika sem prosil, naj ustrezno ukrepa, če meni, da so kjerkoli konflikti interesov," je dodal premier. Napovedal je še, da bo z Lahovnikom in Gregorjem Golobičem izvedel pogovore, ki pa ne bodo strankarsko obarvani. Na vprašanje, ali torej Lahovnik ostaja minister, je Pahor odgovoril, da si bo prizadeval, da vlada še naprej nemoteno opravlja svoje delo. "Ta hip me strankarska politika v delu vlade ne zanima," je dodal.

Pričakovati je, da bo o Lahovnikovi usodi ministra govora tudi na četrtkovem vrhu koalicije na Brdu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.