Slovenija
24 ogledov

O selitvi Bavčarja in Šrota je že odločeno

Slovenija 23.04.2013 Bosko Srot, sodisce, sojenje, kazenska zadeva zoper Boska S Saša Despot
Višje sodišče že odločilo o pritožbh Igorja Bavčarja in Boška Šrota.

Ljubljansko višje sodišče je že odločilo o pritožbah nekdanjih šefov Istrabenza in Pivovarne Laško, Igorja Bavčarja in Boška Šrota, ki se nikakor ne moreta sprijazniti s tem, da bi morala že od petka prestajati zaporne kazni. Potem, ko je ljubljansko okrožno sodišče zavrnilo njuni prošnji naj se jima še za nekaj časa preloži začetek prestajanja kazni, sta se oba pritožila na višje sodišče.

"Višje sodišče v Ljubljani je o pritožbi zoper sklep sodišča prve stopnje v zvezi s prošnjo za odlog nastopa kazni zapora odločilo v petek 3.oktobra Sodbo je višje sodišče skupaj z odločitvijo tega dne odpravilo na sodišče prve stopnje," pojasnjujejo na sodišču.

Predvidoma jutri naj bi okrožno sodišče obema odposlalo odločitev višjega sodišča. Šele, ko bosta pošto oba prejela oziroma, ko bo obema vročena, bodo na okrožnem sodišču lahko razkrili kdaj bodo Šrotu in Bavčarju odredili selitev v zapor, poudarjajo na sodišču. Tedaj bo namreč jasno, ali je višje sodišče podprlo odločitev okrožnega sodišča, ki preložitve začetka prestajanja kazni ne dovoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.