Slovenija
196 ogledov

O Topolšku odvetniki

Miran Čurin, predsednik uprave, in Uroš Kravos, predsednik NS, po včerajšnji sej Žurnal24 main
V petkovi izdaji gorenjskega Žurnala pišemo: Hit Alpina. Revizija potrdila prekoračitev porabe denarja. O Špiku izvedenec.

Kranjska Gora. “Investicija v hotel Špik je zelo presegla predvideno vrednost, zato se je zadolženost podjetja povečala za več kot 50 odstotkov in ga bremeni slaba likvidnost,” je po včerajšnji seji nadzornega sveta (NS) Hita Alpinee povedal prvi nadzornik Uroš Kravos.

To je namreč ugotovila posebna revizija, ki je pregledala investicijo ter sponzorske in donatorske pogodbe. Obnova in dograditev hotela Špik ter gradnja apartmajskega naselja naj bi po prvotnih ocenah stali 17,4 milijona evrov, kot je dejal Kravos, pa je tedanja uprava, ki jo je vodil Aleš Topolšek, ceno presegla za kar sedem milijonov evrov, pri čemer naselje ni bilo zgrajeno.

Investicija v hotel Špik je bistveno – za kar sedem milijonov evrov – presegla prvotno ocenjeno vrednost.
Uroš Kravos

Nadzorniki Hita Alpinee so sprejeli sklep, naj direktor družbe Miran Čurin izbere sodnega izvedenca gradbene stroke, ki bo preveril stanje med pogodbeno dogovorjenimi in dejansko opravljenimi deli v hotelu Špik, na osnovi česar se bodo odločili o morebitnih odškodninskih zahtevkih, vso dokumentacijo o vodenju poslov v obdobju od avgusta 2006 do konca decembra lani pa posreduje ljubljanski odvetniški pisarni Martelanc. Na podlagi odvetniškega poročila se bodo nadzorniki odločili, ali in kako bodo ukrepali zoper Topolška. “Do takrat tudi ne bomo sprejemali odločitev glede kazenskih ovadb,” je pojasnil Kravos.

“Popolna manipulacija!”
Hit Alpinea je prezadolžena, jim je pa lansko izgubo treh milijonov evrov letos uspelo zmanjšati za polovico. “Načrtujemo, da bomo prihodnje leto končali z okoli 30 tisoč evri dobička iz tekočega poslovanja,” je poudaril Miran Čurin, prvi mož družbe. O Topolškovi odgovornosti pa je dejal: “O tem, ali je bilo v poslovanju nekdanje uprave kaj spornega in nezakonitega, bodo odločali pravniki.” Topolšek je izjave, da je družba zaradi investicije Špik zašla v finančne težave, označil za popolno manipulacijo in prikrivanje dejanskega razloga za težave družbe. “Kar zadeva investicijo v hotel Špik, imam čisto vest, in to bom po potrebi z veseljem tudi dokazoval v ustreznih postopkih,” je dodal Topolšek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.