Slovenija
20 ogledov

O trošarinah znova septembra

Ministrica Darja Radić. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Gospodarstveniki so ministrico za gospodarstvo znova opozorili na resne posledice, ki jih bo imelo zvišanje trošarin za elektriko in zemeljski plin.

Višje trošarine za električno energijo in zemeljski plin so bile tema današnjega sestanka ministrice za gospodarstvo Darje Radić, Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in predstavnikov podjetij.

Sestanek so sklicali, potem ko so GZS in 129 podjetij, ki skupno zaposlujejo več kot 53.000 oseb, na premierja naslovili pismo glede trošarin.

Strinjali so se, da hitre rešitve ni mogoče najti, zato pa bosta strani do sredine septembra pripravili presojo zakona o trošarinah in njegove učinke na poslovanje gospodarstva. Na osnovi tega bodo skupaj poskušali poiskati rešitve.

Ob dobiček in razvoj
Gospodarstveniki so ministrici predstavili negativne učinke zviševanja trošarin na poslovanje podjetij. "Zakon bo v sedanji obliki podjetjem v predelovalni industriji  skupno odvzel več kot 25 odstotkov celotnega čistega neto dobička, ustvarjenega v letu 2009. To bo ob vseh težavah, ki jim jih narekuje kriza, mnoga podjetja  pahnilo v brezizhoden položaj, vsem pa bo izjemno zmanjšalo njihove razvojne možnosti," so zapisali na GZS.

 

Komentarjev 1
  • privat 16:49 05.oktober 2011.

    koga brigajo posledice ...naše politike zanima samo da danes dobijo plačo...Politiki so vedeli za današnje stanje že leta 95 ...pa niso nič poštimali..