Slovenija
16314 ogledov

O virusu pred medije tudi Janša. Šarec: Za to sem izvedel iz medijev!

Janez Janša Anže Petkovšek Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači na pogovor sprejel predsednika SDS in kandidata za mandatarja Janeza Janšo.
"Dogovorjeno je bilo, da vsak minister kontaktira naslednika. Verjamem, da ta komunikacija teče," pojasnjuje Šarec, ki je komentiral tudi napoved Janeza Janše, da bodo imel z novimi ministri tudi sami danes novinarsko konferenco.

"Za to sem izvedel iz medijev. Mi smo ves čas na voljo, z gospodom Janšo sva v stiku. Povedal sem mu, kako pri nas teče koordinacija," pojasnjuje Šarec, ki hkrati dodaja, da je treba vedeti, da je zdaj na oblasti vlada v stari sestavi in dodaja: "Dokler državni zbor ne potrdi nove sestave, smo na tem mestu mi, da zadeve izpeljemo."

Hkrati poudarja, da konference Janše in novih ministrov ne jemlje kot konkurence: "Politika mora delovati proaktivno, da bodo lahko, ko bodo potrjeni, začeli delovati."

"Ne glede na to, kaj si mislimo o ministrih nove vlade, postopkih, apeliram na poslance, da maksimalno skrajšajo razpravo na jutrišnji seji, državnega zbora, kjer se bo potrjevalo novo ministrsko ekipo,"  pravi Šarec, ki še dodaja: "Glasovi so zagotovljeni in ne glede na to, kaj si mislimo, nima smisla zavlačevati izvolitve nove vlade v nedogled. Res ni potrebe, da seja traja do dveh zjutraj, ker s tem ne bomo dosegli ničesar. Zdaj je čas za reševanje. Mislim, da je prav, da nova vlada čim prej začne z delom. Najbolj ji bomo pomagali s tem, da primopredajo opravimo čim prej v petek zvečer."

 

 

 

 

 

Komentarjev 5