Slovenija
17 ogledov

O Žerjavu: Očitno ni zdržal vseh teh napetosti

Janez Janša in Danilo Türk Benjamin Kovač
V stranki SLS še vedno upajo, da si bo njihov predsednik Radovan Žerjav premislil in stranko vodil tudi v bodoče, v SDS in DeSUS pa njegovo napoved o umiku z vodstva koalicijske stranke obžalujejo.

Vodja poslanske skupine SLS Mihael Prevc odločitev Radovana Žerjava, da na marčevskem kongresu ne bo več kandidiral za predsednika, označuje kot legitimno.

Po Prevčevem prepričanju odločitev ni povezana s četrtkovim dogodkom, ko je ožje vodstvo z Žerjavom na čelu iz stranke izključilo mariborskega župana Franca Kanglerja, kar je v delu stranke povzročilo ostre reakcije. Prevc nasprotno ocenjuje, da želi Žerjav izpreči v "znak protesta na vse blokade in zavore, ki se dogajajo v luči izpeljave reform v državi" - "ko skušamo v državi narediti, kar je treba, a so politični interesi določenih strank, za katere katerakoli naša rešitev nikoli ne bo dovolj dobra, očitno močnejši kot doseganje konsenza za dobrobit naroda".

Sicer pa Prevc upa, da "morda odločitev predsednika ni dokončna, do rednega kongresa je še več kot tri mesece".

Erjavec: "Težko je loviti ravnotežje"

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je nad odločitvijo Žerjava izrazil presenečenje. Kot pravi, sta z Žerjavom dobro sodelovala, verjame pa tudi, da bo tako ostalo tudi v prihodnje, glede na to da Žerjav želi ostati minister za gospodarstvo tudi vnaprej.

"Mislim, da je dobro vodil stranko. Je pa res težko znotraj stranke voditi ravnotežje, to je težko za vsakega predsednika stranke," je dejal Erjavec. "Očitno ni zdržal vseh teh napetosti," je dejal Erjavec.

Stranka SDS je na družbenem omrežju Twitter zapisala le, da obžalujejo Žerjavovo odločitev, več izjav pa niso dali.

Komentarjev 4
  • Milan Samide 21:48 16.december 2012.

    ČE BI BILI POŠTENI POLITIKI V VEČINI .....26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ...prikaži veči ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, SI .Država in (njene institucije , izvoljeni poslanci) bi pregnala lopove in od njih zahtevala povračilo škode, ki so jo naredili državi in državljanom. Denar bi dobila od tistih, ki so jo okradli. O tem govori ta 26. člen URS.

  • dragec 09:24 26.november 2012.

    O Žerjavu: Očitno ni zdržal vseh teh napetosti i in srticev (tet) iz ozadja

  • Ronald Reagan 18:59 25.november 2012.

    pač ima poln k... vseganič čudnega...v vsakem primeru pa tudi malo bega pred odgovornostjo za dogodke ki nas še čakajo...