Slovenija
38048 ogledov

"Ob koncu meteorološkega poletja nas čaka ogromno dežja"

Jesensko vreme Profimedia
Kakšno vreme nas čaka?

"Če se bo uresničila napoved evropskega modela, nas ob zaključku meteorološkega poletja čaka ogromno dežja," piše Gregor Skok z vremenskega portala Ciklon.si. "V noči na petek, v petek popoldne oz. zvečer se bodo okrepile padavine z jugozahoda ob bližanju in poglobitvi ciklona nad Istro. Sobota bo precej deževna in hladna z zmerno do močno burjo na Primorskem in mejo sneženja na okoli 2200 metrih."

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje sicer za danes napoveduje sprva precej jasno vreme, po nižinah v notranjosti bo marsikje megla ali nizka oblačnost. "Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 28 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo. "Drugod bo deloma jasno z zmerno oblačnostjo, na jugu občasno tudi pretežno oblačno," pišejo pri Arsu. "Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Goriškem in ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 18 do 22, na Primorskem do 26 stopinj Celzija."

V četrtek bo dopoldne večinoma sončno, popoldne pa se bo oblačnost od severa povečala. Proti večeru se bodo začele pojavljati krajevne padavine, ki bodo v noči na petek zajele večji del Slovenije.

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v južni Sloveniji bo občasno še deževalo. Na Primorskem bo spet zapihala šibka burja.

"Nad severozahodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Na njegovem obrobju k nam od severovzhoda priteka razmeroma hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak."

 | Avtor:

Od 27. avgust do 1. september

Od petka do prihodnje srede se bo nas srednjo Evropo zadrževalo višinsko jedro hladnega zraka, ki bo prinašalo nestanovitno vreme. Naši kraji bodo na južnem robu tega dogajanja.

V petek bo sprva še deževno, čez dan pa se bo razjasnilo, možne bodo še plohe. "Od sobote do prihodnje srede kaže na nestanovitno vreme, s sončnimi obdobji ter možnostjo ploh," še napovedujejo pri Arsu. "Dnevne temperature bodo od 20 do 25, jutranje pa večinoma med 10 in 15 stopinj."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Naklonsky 07:17 25.avgust 2021.

    Super. Bodo vsaj gobe rasle.

  • eminenca 14:38 24.avgust 2021.

    marele pa škornje ... poceni obutev , marele so itak vsepovsod ... boljš kot doma čepet

  • Avatar pantani
    pantani 11:52 24.avgust 2021.

    Ma daj, ste ratali kot IJS. Vsako uro drugačana napoved!!!