Slovenija
20 ogledov

Ob stadionu parkirni kaos

Vojkova cesta. Na občini obljubljajo nadomestna parkirišča za stanovalce. (Foto: Žurnal24 main
Vojkova cesta. Na občini obljubljajo nadomestna parkirišča za stanovalce.

 

Del je v zasebni lasti

Ukrepi. Tudi čez cesto od nekdanjih parkirnih prostorov na Vojkovi cesti so bila na zelenici parkirana vozila. Na vprašanje, zakaj jih niso oglobili, so na redarstvu odgovorili, da je del zemljišča v zasebni lasti.

"Načrtujemo ureditev parkirišča za Autocommercem, kjer bo veljal poseben režim za stanovalce," so na vprašanje, ali bodo nadomestili parkirne prostore ob Vojkovi cesti, kjer zdaj parkiranje ni več dovoljeno, odgovorili na Mestni občini Ljubljana (MOL).

 

"Požirali smo prah"
Na začetku meseca so redarji na nekdanjih parkirnih prostorih ob cesti izrekli 26 ukrepov zaradi napačnega parkiranja, na mestu pa so se zbrali stanovalci, ki so se nad njihovim dejanjem zgražali, med drugim pa se je skoraj zgodil pretep. "Eno leto smo požirali prah, en teden smo bili brez vode, zdaj so nam pa še parkirišča vzeli," je povedala ena izmed stanovalk.

Na mestnem redarstvu so povedali, da so tistega dne ukrepali, ker so prejeli več pobud občanov, da so vozniki z nepravilnim parkiranjem uničili zelenico. Pred nekdanjimi parkirnimi prostori je sicer postavljen prometni znak, ki parkiranje prepoveduje, vendar pa po besedah nekaterih stanovalcev do zdaj redarji niso ukrepali, ker so tam parkirali tudi gradbeniki, inženirji in drugi iz Športnega parka Stožice. Na redarstvu so povedali, da prej niso prišli, ker je število prometno kritičnih točk preveliko, da bi bil nadzor mogoč v vsakem trenutku.

O postavitvi prometnega znaka stanovalcev niso obvestili. "Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati v skladu s cestnoprometnimi predpisi in signalizacijo, kot to določa zakon o varnosti cestnega prometa," so še dodali na redarstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.