Slovenija
239 ogledov

Ob upe za varstvo še Kočevci

Neira Rekić Delo
Neira Rekić. Po Ljubljani, Postojni in Brezovici še več razočaranih staršev.

Čudna zgodba o varovanju otrok pod vodstvom Neire Rekić, ki za sabo pušča razočarane in opeharjene starše, se je odvrtela že v Ljubljani, na Brezovici in v Postojni. Zdaj se je pojavila še v Kočevju in tudi tokrat s pomočjo občine.

Dobila sem vabilo občine Kočevje, da gospa Rekić v občinskih prostorih predstavlja podrobnosti o zasebnem varstvu otrok, ki bi se pričelo 1. oktobra v Kočevju. Gospa je pobrala prijave in naslednji dan po elektronski pošti prosila za plačilo akontacije. To sem tudi plačala, nato pa sem po desetih dneh dobila obvestilo, da je vpisov premalo in da vrtca ne bo, akontacijo pa mi bo vrnila, a ni navedla kdaj,” je zapisala anonimna mamica.

Praksa se ponavlja

“V Ljubljani našega varstva nikoli ni bilo, na Brezovici tudi ne, prisotni smo bili le v Postojni s tremi enotami, ki pa smo jih zaradi odločbe inšpekcij ta torek zaprli. Preden pišete, vam svetujem, da preverite resnico, ne pa da igrate na prvo žogo neke anonimne bralke,” je na naša vprašanja odgovorila Rekićeva.

“Poleg tega odločbe o zaprtju naših enot pred vpisi v Kočevju (tja nas je povabila občina, ker so videli dobro prakso v Postojni) še ni bilo, prišla je pozneje,” je še pojasnila Rekićeva. Dodala je še, da je bilo v Kočevju v varstvo prijavljenih pet otrok, vsem petim staršem pa so že vrnili vplačane akontacije, vsakemu po 150 evrov.

Marta Briški, direktorica občinske uprave Občine Kočevje, nam je pojasnila, da so zaradi pomanjkanja prostora v javnih vrtcih idejo Rekićeve videli kot dobrodošlo, zato so pomagali do te mere, da so ji omogočili predstavitev programa v sejni sobi občine, na predstavitev pa zaradi varstva osebnih podatkov sami vabili starše, ki javnega vrtca za otroke niso dobili.

Na ministrsvu za šolstvo pa so pred dnevi za Delo pojasnili, da so se na sestanku inšpektorata za šolstvo in službe vlade za zakonodajo dogovorili, da bodo k izdelavi skupne strategije za izvedbo nadzora pozvali še tržni in socialni inšpektorat. V dejavnost Rekićeve v Postojni sta sicer posegla tržni in zdravstveni inšpektor, zato je vrtec morala zapreti, so še poročali v Delu.

Komentarjev 6
  • Tedy23 17:58 01.februar 2013.

    Pozdravljeni Tudi sam sem imel neprijetno izkušnjo z gospo Neiro, ki je pri meni pred odprtjem njenega prvega s.p.-ja ( Novembra 2011 ). Do mene je prišla osebno z svojo hčerko ( staro 3 mesece ) in svakom ?!?! ...prikaži več Tako ga je vsaj predstavila. Uspelo ji je da me je prepričala, da ji prodam za dobrih 1300€ opreme za njen vrtec v Ljubljani in da mi bo plačala čez en mesec, ko pridobi vse dokumente za s.p. Material je prevzela konec Septembra, valuto na računu pa je imela 2 Novembra. Na datum plačila se ni zgodilo nič, po klicu in čakanju še en teden, zopet nič, po nekaj klicih in obljubah in novem tednu čakanja, zopet nič, okrog 15.11. ( torej po 14 dnevih ) pa samo obvestilo, da je s.p. zaprla in da mi bo opremo poplačala iz svojega računa,.... Poleg tega da sem vmes poslušal razne zgodbice, kako jo je zafrknila računovodkinja, kako je že vse plačano pa se je nekje zataknilo,... Po tej zgodbici sem izvedel, da je čez nekaj mesecev ( pomladi 2012 ) zopet odprla s.p. i

  • ella 16:21 13.september 2012.

    za Žurnal24 je izjavila, citiram: "Najlažje je zgrniti na osebo,ki se trudi,kajne?" Teh 150 eurov, kolikor sem nakazala in ŠE ni vrnila je to ena tretjina moje plače, tudi jaz se trudim za svoj denar ,a gospa Rekić ne ...prikaži več premore toliko truda,da vrne denar,katerega ona ni zaslužila.

  • ella 13:19 13.september 2012.

    no se bomo pa po medijih lovili,sem ena izmed mamic iz Kocevja ,ki je vplačala akontacijo denar pa ni vrnjen,kot je navedla Rekićeva v članku,to lahko z mano potrdijo še dve mamice. Obljubila je,to ja, če bo bomo pa videli....